Kocaeli

Bütçe uygulama sonuçları

15:56 16 Ekim 2015
Bütçe uygulama sonuçları

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, bütçe uygulama sonuçlarına göre eylül ayında, 14,1 milyar lirayla bütçe açığının beklentilerinin üzerinde olduğunu bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, personel harcamalarındaki yüzde 19 ve faiz harcamalarındaki yüzde 37,7 düzeyindeki artışın bütçe açığına sebep olduğunu gördüklerini belirtti.

Bütçe disiplinin faizler açısından çok önemli olduğunu aktaran Zeytinoğlu “Bu yıl da denk bütçe yakalama şansımızı kaybettiğimizi düşünüyorum. Maliye Bakanımız dönemsel olduğu vurgusunu yaptı. Orta Vadeli Programda belirlenen bütçe hedeflerinden uzaklaşmasak da beklentimiz ülkemizin denk bütçeyi yakalamasıdır" ifadesini kullandı. 

TUİK tarafından açıklanan işsizlik verilerini de değerlendiren Zeytinoğlu,  işsizlik verilerinin son iki aydır artış eğilimine girdiğini gördüklerini belirterek şunları kaydetti:

"Önümüzdeki aylarda da işsizlik oranlarındaki artış eğiliminin devam edeceğini düşünüyoruz. Ekonomideki yavaşlama ile birlikte Suriyeli mültecilerinin olumsuz etkisi işsizlik oranlarına yansımaya devam ediyor. Bu dönemde kayıt dışılığın önüne geçmek için mültecilere geçici süre ile çalışma izninin verilebileceğini düşünüyoruz." 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.