Kocaeli

42 yıldır her yere kemençesiyle gidiyor

10:18 27 Ekim 2015
42 yıldır her yere kemençesiyle gidiyor

YUNUS EMRE GÜNAYDIN - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde tuvalet işleten 62 yaşındaki kemençeci Şaban Balcı, gençlik yıllarında tanıştığı kemençesini yanından ayırmıyor.

Bir gözü görmeyen ve sağ elindeki eksik parmaklarıyla tuttuğu yayı vurarak kemençeyi titreten Balcı, kemençeyle olan serüvenini AA muhabirine anlattı.

Trabzon'un Sürmene ilçesi nüfusuna kayıtlı Balcı, çocukluk ve gençlik yıllarının Samsun'da geçtiğini ifade etti.

Yaklaşık 40 yıldır Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşadığını anlatan Balcı, çobanlık yaptığını ve fabrikalarda uzun yıllar çalıştığını, son olarak Gebze Belediyesinden emekli olduğunu dile getirdi.

Balcı, 20 yaşında eline aldığı kemençeyle geç tanıştığını vurguladı.  "Kemençemi cami hariç her zaman yanımda taşıyorum" diyen Balcı, şunları kaydetti:

"Eskiden düğünlerde, derneklerde çalışıyordum. Şimdi kendim için çalıyorum. Keyiflendiğimde çalıyorum. Çalgı, bir neşe işidir. Kemençe benim için bir yaşam tarzıdır. Kemençesiz olmaz, biz kemençesiz yapamayız. Düğünlerimiz, derneklerimiz, eğlencelerimiz kemençeyle olur. Bir cenazemizde kemençe olmaz. Geriye kalan her şeyimiz kemençeyledir bizim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.