Kocaeli

Genel seçime doğru

10:02 28 Ekim 2015
Genel seçime doğru

Kocaeli'de 1 Kasım Pazar günü seçim güvenliğini sağlamak üzere 2 bin 884 polis ve 865 jandarmanın görev yapacağı bildirildi.

Kocaeli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde oy verme işlemlerinin kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli güvenlik tertip ve tedbirlerinin alındığı belirtildi.

Kocaeli'de 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde 1 milyon 240 bin 535 seçmenin, 3 bin 625 sandıkta oy kullanacağı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Seçim güvenliğini sağlamak üzere 2 bin 884 polis ve 865 jandarma olmak üzere toplam 3 bin 749 güvenlik personeli görev yapacaktır. 298 sayılı Kanunun 79. maddesi uyarınca, Kocaeli'de tüm umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır. Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacaktır.''

Açıklamada, ayrıca İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hastaların oy kullanabilmeleri için gerekli hizmetin verileceği bildirilerek, seçim günü sağlık problemi olup, evde sağlık hizmeti alan hastaların sorunsuz oy kullanabilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı bünyesindeki 444 38 33 numaralı telefon hattını arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat edebilecekleri ifade edildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.