Kocaeli

Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

17:12 29 Ekim 2015
Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

Donanma Komutanlığı tarafından düzenlenen etkinlikte, bir fırkateyn ve 2 hücumbotla şehit yakınları, gaziler, askeri personelin aileleri ve vatandaşların katılımıyla seyir icra edildi

Donanma Komutanlığı tarafından Gölcük Deniz Ana Üs Komutanlığı'nda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında, şehit yakınları, gaziler, askeri personelin aileleri ve vatandaşlar, TCG Büyükada korveti, TCG Tufan ve TCG Zıpkın hücumbotlarıyla seyre çıktı. 

Gruplar halinde Poyraz Limanı'na getirilen ziyaretçiler, buradan gemilere binerek İzmit Körfezi'ne açıldı.

Donanmanın tanıtım klibinin izlenmesiyle başlayan program, Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin ev sahipliğinde, Deniz Binbaşı Hamdi Toker komutasındaki TCG Büyükada korvetinde verilen öğlen yemeğiyle devam etti. 

Seyir faaliyetleri kapsamında ilk olarak Deniz Binbaşı Hasan Denizli komutasındaki TCG Tufan ile Deniz Kurmay Binbaşı Tayfun Temeltaş komutasındaki TCG Zıpkın hücumbotları arasında posta çantası alma verme eğitimi yapıldı.

Daha sonra Sea Hawk helikopteri tarafından dikey ikmal eğitimi gerçekleştirildi. Gemiler, yangın eğitim tatbikatının ardından, dönüşe geçti. 

Dönüşte, Değirmendere sahiline yakın seyir icra edilerek, gemiden 10. Yıl Marşı çalındı ve balonlar uçuruldu. 

Öte yandan, misafirlere Cumhuriyet Rozeti ve Türk bayrağı dağıtılırken, Donanma Komutanı Kösele de çocuklara hediyeler verdi. 

Dikey ikmal eğitiminin yapıldığı sırada göz yaşlarına hakim olamayan Şehit Deniz Pilot Binbaşı Deniz Akdeniz'in annesi Ayşen Akdeniz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vatanı için gözü kırpmadan can veren tüm şehitlere Allah'tan rahmet diledi ve her zaman kendisine destek olan Donanma Komutanı Kösele'ye teşekkür etti. 

Gemide bulunmaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirten Akdeniz, torununun da babası gibi pilot olacağını ve daha nice 29 Ekim'ler kutlamak için Türkiye'nin semalarında gezeceğini kaydetti. 

Eşi ve çocuklarıyla birlikte gelen Burak Güçlü Çalımlı ise etkinlikte yer almaktan dolayı çok mutlu olduklarını vurgulayarak, Türk ordusuyla bir kez daha gurur duyduklarını ifade etti. 

Canan Çalımlı ise sabah çocuklarıyla birlikte ziyarete açılan gemileri gezmek için Donanma Komutanlığı'na geldiklerini ve şans eseri seyre çıkma imkanı bulduklarını, çocukluğundan beri geçirdiği en güzel Cumhuriyet Bayramı olduğunu anlattı. 

Etkinlikte, Harp Filosu Komutanı Tümamiral İskender Yıldırım, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, 3. Muhrip Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Mevlüt Keleş, 2. Hücumbot Filotillası Komodoru Deniz Kurmay Kıdemli Albay Levent Kerim Uca da yer aldı. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.