Kocaeli

KOÜ'den kısa kısa

10:27 05 Kasım 2015
KOÜ'den kısa kısa

 Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kültür Evi’ni ziyaret ederek, incelemelerde bulundu.

KOÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Prfof. Dr. Hülagü'nün, Kocaeli Büyükşehir Belediyesince üniversiteye tahsis edilen Kültü Evi'nde eksikliklerin tamamlanması için talimat verdiği belirtildi.

Kenti ile üniversiteyi bütünleştirme çalışmalarının katkı sağlayacağı olan Kültür Evi'nde, 3 farklı atölyede akademisyenler, öğrenciler ve şehir halkına yönelik ebru, tezhip, hat, Osmanlıca gibi ücretsiz kursların verileceği bildirildi.

-TMOK'tan ziyaret

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) üyeleri, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü’yü makamında ziyaret etti.

Çeşitli incelemelerde bulunmak ve Fair-Play üzerine bir konferans vermek amacıyla KOÜ'ye gelen heyette, TMOK üyeleri Erdoğan Arıpınar, Murat Özbay, Semra Demirer, Yrd. Doç. Dr. Recep Cengiz, Sevim Güllü ve masa tenisi paralimpik milli sporcu Ümran Ertiş yer aldı.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Küçük ile BESYO Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yavuz Taşkıran da hazır bulundu.

- Prof. Dr. Şerife Tuba Liman anısına tören

Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden KOÜ Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şerife Tuba Liman için Morfoloji Binası'nda tören düzenlendi.

Törene, Rektör Prof. Dr. Sadettin Hülagü, akademisyenler, Liman'ın ailesi ve öğrencileri katıldı. 

Hülagü,  törende yaptığı konuşmada, Prof. Liman'ın hasta olduğu dönemde bile vazifesinden kopmadığını belirterek, hastalarına olan hizmetini ulvi görev olarak gördüğünü söyledi.

"Tıp camiası için, özellikle genç hekimler açısından onun hayat hikayesi ders niteliğindedir. Onu kaybetmenin acısını derinden hissediyoruz" diyen Hülagü, sözlerini Yahya Kemal’in Sessiz Gemi şiiri ile sonlandırdı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi ise Liman'ın, 10 yıl boyunca mücadele ettiği hastalığını çevresindekilere hiç hissettirmediğini vurgulayarak, "Her zaman yüzü gülen, hepimize örnek bir insandı" ifadesini kullandı.

Göğüs Cerrahisi ABD Başkanı Prof. Dr. Salip Topçu da Liman ile ilgili anılarını anlattığı konuşmasında, onun fotoğraf ve videolarından oluşan bir sunum paylaştı.

Konuşmaların ardından Liman'ın, mesai arkadaşları, yakınları ve öğrencileri duygu ve düşüncelerini paylaştı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.