Kocaeli

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

13:36 07 Kasım 2015
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

"İnanıyorum ki Suriye'nin sorunu bundan sonra daha hızlı çözülecek. Türkiye hesaba katılmadan sorunun çözülmeyeceğini 1 Kasım seçimleri bütün dünyaya ilan etmiş oldu"

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "İnanıyorum ki Suriye'nin sorunu bundan sonra daha hızlı çözülecek. Türkiye hesaba katılmadan sorunun çözülmeyeceğini 1 Kasım seçimleri bütün dünyaya ilan etmiş oldu" dedi.

Işık, AK Parti Kandıra İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Kandıra'nın 1 Kasım'da güzel bir sonuç ortaya koyduğunu belirterek, ilçede partilerinin yüzde 62,7 oy oranına ulaştığını söyledi.

Bu seçimlerde de teşkilatlarının önemli çalışmalar yaptığını ifade eden Işık, bir takım temaslarda bulunmak için gittiği Fas'ta, seçim sonuçlarından duyulan memnuniyeti öğrenince, Türkiye'nin bölgede, gönül coğrafyası ve İslam dünyasında ne kadar önemli bir yer tuttuğunu bir kez daha gördüklerini belirtti.

Işık, 7 Haziran seçimlerinden sonra oluşan belirsizliğin Türkiye'nin düşmanlarını sevindirdiğini dile getirerek, "Başta terör örgütü olmak üzere Türkiye'nin zayıflamasından medet uman bütün mihraklar, bu sonuca çok sevinmişlerdi. 'Türkiye, belirsizlik dönemine girdi. AK Parti bundan sonra belini doğrultamaz, bölgedeki gelişmelere Türkiye müdahil olamaz. Biz de burada kendi çıkarlarımızı hayata geçiririz' diye düşünmüşlerdi" değerlendirmesini yaptı.

- "Suriye'nin sorunu bundan sonra daha hızlı çözülecek"

Terör örgütünün Çözüm Süreci'ni bitiren eylemler yapmaya başladığına dikkati çeken Işık, şöyle konuştu:

"Ama bugün bütün gazetelere de baktım. Ortak manşetlerden bir tanesi, Hakkari'nin Dağlıca ve İkiyaka Dağları ve Buzul Dağı'ndaki operasyon, 119 terörist etkisiz hale getirilmiş, o dağ taş teröristlerden temizlenmiş. O gün heveslenen 1 Kasım seçimlerinde heveslerinin kursaklarında kaldığını görmüş oldular. Bölgedeki gelişmelerde Türkiye'nin rol almaması, kendi çıkarları doğrultusunda bölgeyi şekillendirmek isteyen güçler, seçimden hemen sonra Türkiye'nin güçlü şekilde varlığını iliklerine kadar hissettiler.

Daha düne kadar PYD'ye silah desteği sağlayacağını söyleyen Amerika, artık PYD'ye silah desteği sağlamayacağını ifade etti. Rusya, bölgedeki Türkiye'yi yok farz ederek herhangi bir iş yapamayacağını bir kez daha görmüş oldu. İnanıyorum ki Suriye'nin sorunu bundan sonra daha hızlı çözülecek. Türkiye hesaba katılmadan sorunun çözülmeyeceğini 1 Kasım seçimleri bütün dünyaya ilan etmiş oldu. 7 Haziran'dan sonra ümitlenenler, 1 Kasım akşamı büyük bir hal kırıklığı yaşadılar."

Bakan Işık, Türkiye'nin 2019 seçimlerine kadar hızlı bir büyüme yakalayacağını kaydederek, "Yapısal sorunları çözüp, ekonomi alanında özellikle yapması gereken reformları bir an önce hayata geçirip Türkiye'yi 2023 hedeflerine hep birlikte taşıyacağız. Güçlü teşkilatları olmayan partilerin sürdürülebilir başarı elde etme şansı yok. 2019 ve 2023'te Türkiye, koyduğu hedeflere varacak ve biz de 'ne mutlu bu çorba da tuzu olanlara, ne mutlu bu hizmet yürüyüşün de birlikte yürümekten onur duyduğumuz çok kıymetli insanlarımıza' diyeceğiz" ifadelerini kullandı.

İlçede esnaf ziyaretinde de bulunan Işık, daha sonra "Kocaeli Fatihi" olarak bilinen Akçakoca Bey'in mezarı başında dua etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.