Kocaeli

"10. Sevgide Buluşalım" etkinliği

12:16 11 Kasım 2015
"10. Sevgide Buluşalım" etkinliği

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Alevi ve Bektaşi derneklerinin katılımıyla düzenlenen "Sevgide Buluşalım" etkinliği, 15 Kasım Pazar günü gerçekleştirilecek.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Feyzullah Okumuş, İzmit ilçesindeki bir restoranda Alevi dernekleriyle cemevleri temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen basın toplantısında, 15 Kasım Pazar günü yapılacak etkinliği birlik ve beraberlik içinde gerçekleştireceklerini söyledi.

Aleviliği vatandaşlara en iyi şekilde anlatmak istediklerini ifade eden Okumuş, Türkiye'nin Alevi ve Sünnileriyle bir bütün olduğunu bildirdi.

Okumuş, Alevi-Bektaşi kültürünün Müslüman Türk toplumunun önemli bir inanç sistemi olduğunu dile getirerek, "Türk Halk Müziği ve folkloründe Alevi gençlerini ve semasını çıkarırsanız geriye kanadı kırılmış kuş misali eksik bir kültür kalır. O dilden dile dolanıp, gönlümüze nakış nakış işlenen kültürümüzden önemli parçayı da yitirmiş oluruz. Bizler ayrılmaz et ve tırnak gibiyiz, Sevgide Buluşalım'ın asıl teması bunun ortaya konmasıdır" şeklinde konuştu.

Etkinlikle bin 400 yıllık kardeşliğin geleceğe taşınması için de sağlam temeller attıklarını anlatan Okumuş, Kerbela vakasını lanetlerken, gelecek nesillere de böylesi caniliklerin bir daha yaşanmaması için sevgi aşıladıklarını bildirdi.

Uluslararası Fuar Merkezi'nde Cem Vakfı ve kentteki 9 Alevi-Bektaşi derneğinin desteğiyle düzenlenecek etkinlikte, bu yıl ilk defa yaklaşık 2 saat süren Birlik Cemi yapılacak.

Deyişler ve semah grubu gösterilerinin ardından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilecek. Etkinlik, dua ve aşure dağıtımıyla sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.