Kocaeli

Eski bakanlara "hakaret" davası

14:07 12 Kasım 2015
Eski bakanlara "hakaret" davası

Kocaeli'de eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili CHP Körfez İlçe Başkanı Kayalı hakkında "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı

 Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı hakkında "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 2 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.

Körfez 1. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, sanık Kayalı ile avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Kayalı, savunmasını yazılı olarak verdiğini ve suçsuz olduğunu belirterek, beraatını istedi.

Kayalı, savcılıktaki ifadesinde, olay günü çok sayıda partili ve seçmenin olduğunu, partiye girip çıkanların kim olduğunu bilmediğini, olay günü hatırlamadığı biri tarafından aranarak, parti binasına pankart asıldığını öğrendiğini belirterek, "Ülke genelinde de bu tür pankartların asıldığını bildiğim için pankartların asılı kalmasında bir mahsur görmedim. Aynı akşam polis tarafından aranarak, pankartın kaldırılması istendi. 'Suç unsuru oluşturuyorsa kaldırılsın' dedim. Pankartı kimin astığını bilmiyorum" ifadelerini kullandı.

Kayalı'nın avukatı Muhsin Emrah Toker de iddianamede belirtilen pankartın asılması eyleminin müvekkilinin yaptığına dair somut bir delil olmadığını, polisin pankartı indirmeye geldiğinde kendisinin de yardımcı olduğunu söyledi.

Savcılığın, "kamu görevlisine hakaret" suçu işlendiği yönündeki iddianamesinin hatalı olduğunu öne süren Toker, "Soruşturma usulüne uygun yapılmamıştır. Davacılar suç tarihinde bakan yani kamu görevlisi değillerdir. Şikayetçi olup olmadıklarına dair beyanları alınmadan iddianame düzenlenmiştir. İddianamede belirtilen eylemlerin suç unsuru oluşturmadığını düşünüyoruz. Bu nedenle müvekkilimizin beraatını talep ediyoruz" şeklinde konuştu.

Mahkeme, eski bakanlar Çağlayan, Güler ve Bağış'ın suçtan zarar gördükleri için davaya katılma talebinin kabulü ile Bayraktar için yazılan talimat cevabının beklenmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Körfez Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, eski bakanlar Zafer Çağlayan, Muammer Güler, Erdoğan Bayraktar ve Egemen Bağış'a ait maskeli resimlerinin bulunduğu 17-25 Aralık soruşturmalarıyla ilgili takipsizlik kararına tepki amacıyla hazırlanan pankartın parti binasına asılmasıyla ilgili CHP Körfez İlçe Başkanı Tuğman Kayalı'nın "kamu görevlisine hakaret" ettiği iddiasıyla 1 yıldan 2 yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.