Kocaeli

İspanya'daki Mavi Marmara kararı

13:27 15 Kasım 2015
İspanya'daki Mavi Marmara kararı

 Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili soruşturmayı yeniden açmak isteyen İspanyol hakimin verdiği talimatın, sevindirici olduğunu bildirdi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hukuksuzluğu ve dokunulmazlığı yaşam tarzı olarak seçen işgalci İsrail'in, İspanya'daki lobileriyle Mavi Marmara davasını engellemeye çalıştığını ancak bunu başaramadığını söyledi.

İspanya'da, Mavi Marmara yolcuları ve avukatların açtığı davanın, gözaltı kararıyla yeni boyut kazandığına dikkati çeken Yılmaz, "Çok zorlu süreçlerden geçerek bu aşamaya gelen insanlığa karşı işlenmiş suçlar davasında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski 6 bakan hakkında çıkan gözaltı kararı oldukça sevindirici bir gelişmedir" diye konuştu.

Yılmaz, Mavi Marmara konusunda başta Türkiye olmak üzere tüm dünyada hukuki mücadelede mesafelerin katedildiğini anlattı. Bunun en son örneğinin İspanya'da alınan gözaltı kararı olduğunu vurgulayan Yılmaz, bunun, kendilerini ve şehit ailelerini oldukça memnun ettiğini kaydetti.

Haklı davalarında, meşru yollarla mücadeleyi sürdürdüklerini belirten Yılmaz, "Hukuki mücadeleye başladığımız günlerde İsrail bizimle 'Bu bir tiyatrodur' diyerek alay etti. Perdenin ve işledikleri suçların üzerinin bir an önce kapanması için ellerinden geleni yapıyorlar ama perde her gün yeniden açılıyor. Sahnedeki acizliklerini ve rezilliklerini izliyorlar" ifadelerini kullandı.

Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler, tüm mazlum Filistin halkının meşru ve haklı davalarının destekçileri, özgür Filistin, özgür Kudüs davasının erleriyiz. Davamız, Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü davasıdır. Mücadelemiz, adalet ve özgürlük, Filistinli kardeşlerimize destek olma mücadelesidir. Mavi Marmara'da yapmaya çalıştığımız, Filistinli kardeşlerimizin sesini dünyaya duyurmak ve onlara 'Yalnız değilsiniz' mesajı vermektir. Bu konuda gayretlerimiz devam ediyor. İspanya'daki insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamında yürütülen davada alınan gözaltı kararı, Filistinli kardeşlerimize armağan olsun."

 İspanya Ulusal Mahkeme Hakimi Jose de la Mata, Mavi Marmara saldırısıyla ilgili soruşturmanın yeniden açılması için İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski 6 bakanın İspanya'ya ayak basmaları halinde olası gözaltı kararı çıkarılabilmesi için kendisinin haberdar edilmesi talimatı vermişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.