Kocaeli

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kocaeli'de

15:57 15 Kasım 2015
Diyanet İşleri Başkanı Görmez Kocaeli'de

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, "Yeryüzünde işlenen en büyük cinayet, ahlak ve hukuk tanımayan katliamlara cihat adı verilmesidir. İslam dininde ve bu kitapta böyle bir şey yoktur" dedi.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesindeki Hacı Fatma Kahraman Camisi'nde düzenlenen hafızlık diploma töreninde konuşan Görmez, hafız olanlara Kur'an-ı Kerim'e hizmet yolunda muvaffak olmalarını diledi.

Geçen ay Ankara'da yaşanan katliamın hala akıllarında olduğunu söyleyen Görmez, "Dün akşam insanlık Paris'teki katliamla sarsıldı. Aynı gün Lübnan'da yine benzer bir katliamla hayatını kaybedenler oldu. Afganistan'ın işgaliyle başlayan süreçten bugüne kadar maalesef İslam beldeleri kan ve gözyaşı beldelerine dönüştü. Öncelikle bu büyük fitnelerden muhafaza etmesi için Allah'a dua ediyorum" şeklinde konuştu.

Görmez, büyük cinayetler işlendiğini dile getirerek, "İşlenen en büyük cinayet, insanlığa hayat vermeye gelen dinin katliamlarla itibarsızlaştırmaya çalışılmasıdır. Yeryüzünde işlenen en büyük cinayet, ahlak ve hukuk tanımayan katliamlara cihat adı verilmesidir. İslam dininde ve bu kitapta böyle bir şey yoktur" ifadesini kullandı.

- "İslam bu tür haydutların tehdidi altındadır"

Kur'an-ı Kerim'in etrafında bir araya geldiklerini anlatan Görmez, Kur'an-ı Kerim'in hayatın gayesini öğretmeye geldiğini söyledi.

Görmez, "Bu kitaba yapılan en büyük saygısızlık, ahlak ve hukuk tanımayan katliamlar üzerinden bu kitabı insanlığın gözünde itibarsızlaştırmaktır" diyerek, şöyle devam etti:

"Evet cinayetler işleniyor. Hayatlar kayboluyor ama bütün insanların can vermesinden daha büyük bir vahşet, kainata rahmet olarak gönderilen Hz. Muhammed'in ve onun getirdiği kitabın bu tür yanlış uygulamalar üzerinden itibarsızlaştırılması ve insanların kalbine Kuran'ın, İslam'ın ve Muhammed Mustafa'nın getirdiği rahmeti yerleştirmek yerine İslam'dan, Kuran'dan ve peygamberden korkuların yerleştirilmeye çalışılması, bu öyle birkaç teröristin planladığı şeyler değildir. Bizler yeryüzündeki bütün Müslümanlar ve İslam alimleri, bir araya gelerek Din-i Mübin-i İslam'a yönelik bu tehdit üzerinde durmalar lazım. İslam bu tür haydutların tehdidi altındadır. Bu ancak ilimle marifetle ve hikmetle aydınlatılır ancak Kuran'ın rahmetini bütün insanlığa anlatmakla gerçekleşebilir."

Kur'an-ı Kerim'in her şey anlamına geldiğini anlatan Görmez, kutsal kitabın hikmetlerinden bahsetti.

Görmez, asıl büyük ibadetin Kur'an-ı Kerim'i anlama ve yaşama olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Hiçbir Müslüman evladının Kuran'ı eline alıp okumaktan mahrum kalmaması lazım. Onun için Diyanet İşleri Başkanlığı olarak son yıllarda müfredatı, programı, usulü tamamen değiştirdik. Daha önce biz Kuran'ı bize gelene öğretiyorduk, şimdi arkadaşlara diyorum ki hayır, gelmeyene biz gidelim, evine dükkanına gidelim, ayaklarına gidip Kuran'ı öğretelim. Değmez mi? Onun için 120 bin personelimizle milletimize Kuran'ı öğretmek konusunda hizmetinde olacağız. Biz size geleceğiz. Kuran'ı okumayan hiç kimse olmasın."

- "Hafızlık Kuran sarayına girişin anahtarıdır"

Evleri ve kalbi harabeden kurtarmak için Kur'an-ı Kerim'i okumak gerektiğini vurgulayan Görmez, ancak okumanın yetmediğini, onu anlamanın asıl amaç olması gerektiğini söyledi.

Görmez, İstanbul'da Asya ve Pasifik Ülkeleri Müslüman Dini Liderler Zirvesi'ndeki bir anısını katılımcılarla paylaşarak, "Bu kitap hayat vermeye geldi. Bu kitap katliamları onaylamak için gelen bir kitap değil. Siz o kitapla insanlar arasındaki engelleri kaldırın sadece. O kitapla insanlar arasına konulan engelleri kaldırdığınızda o kitabın rahmeti o kalplere ve akıllara nüfuz edecektir. En büyük husus anlamaktır. Asıl bizden istenen okumak, anlamak ve yaşamaktır" ifadelerini kullandı.

Gençlere Kur'an- Kerim'i okumaları, anlamaları ve bunu yaşamaları konusunda tavsiyelerde bulunan Görmez, anlayacak kadar Kur'an-ı Kerim'in dilinin bilinmesi gerektiğine işaret etti.

Kendisine samimi olarak yaklaşmayanları Kur'an-ı Kerim'in kendinden uzaklaştırdığını ifade eden Görmez, Kur'an-ı Kerim'le ilgili araştırma yapan bazı kişilerin, bir zaman sonra kitaptan uzaklaştıklarına şahit olduklarını bildirdi.

"Hafızlık Kuran sarayına girişin anahtarıdır" diyen Görmez, önemli olanın o saraya girip temaşa etmek olduğunu söyledi.

Konuşmanın ardından Görmez, Eyüp Sultan Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayan 16 öğrenciye diplomalarını takdim etti.

Görmez ve beraberindekiler daha sonra bir anaokulun açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.