Kocaeli

Tarihi kayıkhane restore edildi

10:01 17 Kasım 2015
Tarihi kayıkhane restore edildi

Kocaeli'de 19. yüzyılda inşa edilen Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi, vatandaşların ziyaretine açılacak

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bulunan Osman Hamdi Bey Kayıkhanesi'nde, restorasyon çalışmalarında sona gelindiği bildirildi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kent ve ülke tarihine damga vuran, resim sanatında pek çok eser ortaya çıkaran Osman Hamdi Bey'in yaşadığı mekanların turizme kazandırıldığı belirtildi.

Açıklamada, Osman Hamdi Bey'in Gebze Eskihisar'daki evinin restore edilerek müze haline getirilmesinin ardından evin bahçesinde bulunan kayıkhanenin de yenilendiği anlatıldı.

Kayıkhanenin, vatandaşların ziyaretine açılacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayının ardından başlayan restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Osman Hamdi Bey Müzesi'nin önemli bölümlerinden olan kayıkhanenin taş ve tuğla malzemeden oluşan bodrum kat çalışması tamamlandı. Yapının ahşap uygulamaları da aslına uygun olarak bitirildi. Çalışma kapsamında bahçe duvarının direkleri de örüldü. Dış cephede ve iç cephede son kat boyaların atılmasının ardından, çevre temizliğinin de yapılmasıyla kayıkhanede çalışmalar tamamlanacak. Bu yapı, Kocaeli'de 19. yüzyıldan günümüze ulaşan orijinal kayıkhane olma özelliğini taşıyor."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.