Kocaeli

Engellerini aşarak ekonomiye katkı sağlıyorlar

15:44 03 Aralık 2015
Engellerini aşarak ekonomiye katkı sağlıyorlar

 Kocaeli Sanayi Odasının (KSO) sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği Bizimköy Engelliler Üretim Merkezinde çalışan engelliler, çeşitli alanlarda üretim yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.

İzmit Akmeşe Mahallesi'nde 72 bin metrekare alanda kurulu merkezde çalışan 79'u engelli 92 kişi, konfeksiyon, mantar, sebze, meyve, çiçek ve arıcılık alanlarında üretim yapıyor. Özellikle konfeksiyon alanında elde edilen ürünler, birçok ülkeye ihraç ediliyor.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla merkezi ziyaretinde yaptığı konuşmada, merkezin dünya çapında bir proje sonucunda ortaya çıktığını belirterek engellilerin ortaya koyduğu azmi, gayreti takdir ettiklerini söyledi. Güzeloğlu, şöyle devam etti:

"Sizler, inandığınız zaman zaman engelin ortadan kalktığını, hiçbir şeyin azmin önünde engel olamayacağını gösterdiniz. Her biriniz, emeğiniz, gayretiniz, çabanız ve sevginizle çok büyük bir başarıyı gerçekleştirdiniz. Bu başarı, sadece bizim değil, tüm dünyanın alkışladığı, takdir ettiği ve ödüllendirdiği bir başarı öyküsü oldu. Sizler, önünüzde neyi engel görüyorsanız bizler, onu kaldırmakla sorumluyuz. Burada bir yıl öncesine göre üretim alanlarının çeşitliliği arttı ve uluslararası alanda ihracat noktasında çok önemli mesafe alındı."

Konuşmanın ardından Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve KSO Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, engellilerle fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.