Kocaeli

Seyit Onbaşı'nın sırtladığı mermiyi protez bacakla taşıyacak

17:16 03 Aralık 2015
Seyit Onbaşı'nın sırtladığı mermiyi protez bacakla taşıyacak

Vücut geliştirme alanında çok sayıda Avrupa ve dünya şampiyonlukları bulunan engelli sporcu Tolga Murat Balıkçı, Seyit Onbaşı'nın sırtında taşıdığı 215 kilogramlık top mermisini protez bacağıyla taşımayı hedefliyor.

Türk Kızılayı Kocaeli Şubesi tarafından Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Tıp Fakültesi'nde gerçekleştirilen "Hayaller Engel Tanımaz" temalı etkinlikte konuşan engelli vücut geliştirme sporcusu Balıkçı, 1998 yılında içinde bulunduğu aracın elektrik direğine çarpması sonucu sol bacağını kaybettiğini söyledi.

Bacağına protez takılmasından sonra hayatın kendisi için devam ettiğini anladığını dile getiren Balıkçı, "Yoğun bakımdan çıktıktan sonra 'gidene üzülmeyip var olanı güçlendireceğim' demiştim ve bu sözü gerçekleştirmek için vücut geliştirme sporunu seçtim" diye konuştu.

Balıkçı, Foça'da bir vücut geliştirme salonuna yazıldığını ve yaklaşık bir yıl boyunca hiç sosyal aktivite göstermeden sadece yiyerek, dinlenerek ve antrenman yaparak bir süreç geçirdiğini belirterek, daha sonra zihinsel ve kültürel gelişimine de önem verdiğini ve 2001 yılında Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini kazandığını anlattı. 

Üniversitede geçirdiği 4 sene içerisinde vücut geliştirme sporunu hiç bırakmadığını vurgulayan Balıkçı, şöyle devam etti:

"Üniversiteyi bitirdikten sonra Foça'da spor salonu açtık. 2009 yılına kadar aralıksız bir çalışma gösterdim. 21 Kasım 2009'da Estonya'da katıldığım bir dünya vücut geliştirme şampiyonasının engelliler klasmanında dünya şampiyonu oldum. Yaklaşık 11 yıllık bir çalışmanın neticesi. 2010 Avrupa Şampiyonası'nda tekrar Avrupa şampiyonu oldum. 29 Ekim 2010 tarihinde de Mr. Universe Kainat Şampiyonası'nda engelliler klasmanında kainat şampiyonluğunu Cumhuriyet Bayramında ülkeme getirmenin gururunu yaşadım. Ardından 11 Aralık'ta Antalya'da düzenlenen Tekerlekli Sandalye Vücut Geliştirme Şampiyonası'nda da yine dünya şampiyonu oldum. En son 2012'de aralık ayında Macaristan'da dünya şampiyonu oldum. Geçen yıl 10 Mayıs'ta bisikletle İzmir'den çıkarak 63 saatte Ankara'ya gittim. Bu da protez bacakla yapılan ve rakım çıkılan tek rekordur ama resmi değildir."

- "Tek amacım engelli kardeşlerim için enerji olmak"

Balıkçı, bu başarılarının birçok engelli insana ufuk olduğunu dile getirerek, yaşamımın son gününe kadar tek amacının engelli kardeşleri için enerji vermek olduğunu ifade etti.

Şimdi önünde yeni bir rekor denemesi olduğuna dikkati çeken Balıkçı, "O da Seyit Onbaşı'nın taşıdığı 215 kilogramlık mermiyi taşımak. Forumda bir gün okudum, 'Bu mermiyi taşımamıştır' diye iftira atıyorlar. Dedim ki 'Ben şunu tek bacakla taşıyayım da şu yedi düvele Seyit Onbaşı'nın taşıdığı kilonun ne kadar kolay olduğunun mesajını vereyim'. Taşıdım, 5 metre götürdüm. Daha sonra araya yaz sezonu girdi. Yakında Seyit Onbaşı'nın mermisini 10 metre taşıyacağım. Bu olayın vuku bulduğu noktada yapacağım bunu. O bittikten sonra hedefim İzmir'den bisikletle Mekke'ye gitmek" şeklinde konuştu.

Etkinlikte, konuşmaların ardından engelli öğrenciler tarafından tiyatro ve pandomim gösterisi yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.