Kocaeli

Yarım bıraktığı romanını, yazarlık kursunda tamamlayacak

10:41 04 Aralık 2015
Yarım bıraktığı romanını, yazarlık kursunda tamamlayacak

 Kocaeli'de yaşayan 59 yaşındaki emekli, gençlik yıllarında yarım bıraktığı romanını tamamlayabilmek için Yazarlık Okulu'na gidiyor.

Türkiye Edebiyat ve Dil Derneği (TDED) Kocaeli Şubesi'nde açılan okulda eğitim alan 59 yaşındaki emekli Mehmet Akyüz, gençlik yıllarında yazmaya başladığı romanını bu kursta tamamlayacak.

Akyüz, gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuk ve 4 torun sahibi olduğunu belirterek, öğrenmenin yaşı olmadığını vurguladı.

Yazarlık Okulu'ndan, kızı sayesinde haberdar olduğunu bildiren Akyüz, "Böyle bir kurs imkanı o zamanlar olsaydı, gençlik yıllarında yazmaya başladığım kitabım çoktan basılmış olurdu. Yazları bağ bahçe işleri ile uğraşırken, kışları daha çok kitap okuyorum. Bundan sonra ise daha çok yazmaya vakit ayıracağım. Kursta 4 haftayı bitirdik. Bu kadar kısa sürede bile hocamızdan pek çok şey öğrendik. Burada doğru yazmayı öğrenme fırsatım doğdu" ifadesini kullandı.

Akyüz, kitabında Karadeniz’den Batı’ya göçü ve yaşanan zorlukları konu ettiğini aktararak, "Kendi yaşadığım olaylara da yer vereceğim. Bir de biz o zamanlar sevdamızı anlatamazdık. Daha çok yazardık. Bunlar da kitabımda yer alacak" dedi.

Okumayı ve yazmayı seven herkesin kursa katılması gerektiğini belirten Akyüz, böyle bir fırsatı sundukları için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı ve Türkiye Edebiyat ve Dil Derneği Kocaeli Şube Başkanı Dr. Ali Yeşildal’a teşekkür etti.

Akyüz,  24 haftalık eğitimin sonunda kursiyerlerin yazarlık tekniğini öğrendiğini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.