Kocaeli

Su kaçaklarını radarla görüntülüyorlar

16:27 15 Aralık 2015
Su kaçaklarını radarla görüntülüyorlar

İSU Genel Müdürlüğü altyapıdaki kayıp kaçakların azaltılması için yer altı radar görüntüleme sistemi kullanıyor

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, altyapıda meydana gelen kayıp kaçakların azaltılması ve projelendirilmemiş hatların tespit edilerek coğrafi bilgi sistemine alınması için yer altı radar görüntüleme sistemi kullanıyor.

İSU'dan yapılan yazılı açıklamada, kurumun son 11 yılda yenilediği altyapı hatlarını sayısal olarak coğrafi bilgi sistemine kaydettiği belirtildi.

Yer altında kaydı bilinmeyen içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hatlarını tespit etmek için yer altı radar görüntüleme sisteminin kullandığı ifade edilerek, sistemin uzman jeofizik mühendislerince kullanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, radar görüntüleme sistemiyle yer altındaki eski ya da kaydı bulunmayan şehir altyapılarının araştırıldığı anlatılan açıklamada, "Radar sistemi, altyapıda meydana gelen kayıp kaçakların azaltılması, eski içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu sistemlerinin yerinin tespitinde ve bilinmeyen hatların bulunmasında kullanılıyor. 2 ve 3 boyutlu olarak tespit yapan sistemin kullanılmasıyla zemin tahribatının da önüne geçiliyor" değerlendirmesinde bulunuldu. 

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.