Kocaeli

Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü

23:38 18 Aralık 2015
Mevlana'nın 742. Vuslat Yıl Dönümü

İzmit Belediyesince, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 742. Vuslat yıl dönümü nedeniyle etkinlik düzenlendi

 İzmit Belediyesince, Mevlana Celaleddin Rumi'nin vuslatının 742. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte, yaşları 7 ile 42 arasında olan 100 semazen ve 100 sazende, sema gösterisi yaptı.

Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda Kocaeli Tasavvuf Vakfı ile Bursa Mevlana Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği iş birliğiyle düzenlenen sema gösterisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Etkinlikte, İzmit Belediyesi Mehteran Takımı'nın konseri sonrası 100 semazen ve 100 sazende sema gösterisi ile ney dinletisi gerçekleştirildi.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, etkinlikte yaptığı konuşmada, Mevlana’nın ölümünü "düğün günü" olarak nitelendirdiğini anımsatarak, "Mevlana demek birlik, beraberlik, sevgi demek, Allah sevgisi, ilahi aşk demek. Bizler bu ilahi aşktan besleniyoruz. Biz bu kardeşliği, dostluğu yarınlara taşıma gayretindeyiz. Bu çalışmamızı Mevlana Vakfı Kocaeli İl Temsilciliğimiz ve İzmit Belediyesi olarak 7 yıldır devam ediyoruz. Bunu çok iddialı bir şekilde yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Mevlevi üstadı Mustafa Özbağ'ın da "Hz. Mevlana'da Kur'an Sevgisi" konulu sohbet gerçekleştirdiği programda, İzmit Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen "Mevlana" konulu şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.