Kocaeli

Türkiye, sualtı sporlarında dünya markası

10:17 23 Aralık 2015
Türkiye, sualtı sporlarında dünya markası

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, Türkiye'nin, sualtı hokeyi, paletli yüzme ve serbest dalış alanlarında dünya ve Avrupa'da adından söz ettiren, önemli bir yerde bulunduğunu belirtti.

Özen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serbest dalış, sualtı görüntüleme, sualtı hokeyinde dünyada önemli bir yere sahip olduklarını ifade ederek, sualtı hokeyinde 2008 yılından itibaren yükselen bir ivmelerinin bulunduğunu kaydetti.

Türkiye olarak sualtı hokeyinde önemli başarılar elde edildiğini anlatan Özen, "Sualtı hokeyinde dünyada kürsü için mücadele eden bu alanda duayen ülkelerin arasında sıyrılarak ülkemizi başarılı şekilde temsil ediyoruz. Mart ayının sonu nisan ayının başında Güney Afrika'da Sualtı Hokeyi Dünya Şampiyonası düzenlenecek. Bu şampiyonada da hedef madalya kazanmak. Bunun için çalışmalara erken başladık" şeklinde konuştu.

 

- "Zirveye çıktık, burada kalıcı olmak istiyoruz"

Geçen hafta sonu Kocaeli'de düzenlenen Sualtı Hokeyi Federasyon Kupası'nda milli takım seçmelerinin yapıldığını anımsatan Özen, takım ve sporcular arasındaki kalitenin arttığını bildirdi.

Özen, kalitenin daha da artması için yurt dışından Türkiye'ye hakem ve antrenörler getirerek eğitimler düzenlediklerini belirterek, dünyada edinilen başarıların sporcuları hırslandırdığını anlattı.

Bu durumun yeni kulüplerin oluşarak müsabakalara katılımını yoğunlaştırdığını vurgulayan Özen, "Bu yıl paletli yüzmede 1. Kürek Oyunları'nda kadın ve erkek bayrak takımımız gümüş madalya kazandı, bu da tarihimizde ilk. Serbest dalışta zaten her zaman dünya rekortmenlerimiz var. Uluslararası arenada bu alanda da söz sahibiyiz. Zirveye çıkmak her zaman hedeftir ancak asıl olan zirvede kalmaktır. Zirveye çıktık, burada kalıcı olmak istiyoruz" ifadesini kullandı.

 

- Yerel yönetimlere destek çağrısı

Özen, şampiyonalar düzenleyerek müsabaka sayısını arttırmak istediklerine değinerek, şöyle devam etti:

"Türkiye, sualtı hokeyi, paletli yüzme ve serbest dalış alanlarında dünya ve Avrupa'da adından söz ettiren, önemli bir yerde bulunuyor. Türkler, her zaman bu branşlarda var, hatta son dönemde sualtı ragbisinde de takımlarımız Avrupa liglerinde oynuyor. Oralarda da başarılı sonuçlar alıyorlar. Türkiye, bu branşlarda var. Bunu gururla söyleyebiliriz."

Yerel yönetimlerin kentlerindeki kulüpleri desteklemesinin öneminden bahseden Özen, yerel yönetimlerin sadece yüzme öğretme değil, kulüpleri destekleyici faaliyetler yapmasının sporcu yetiştirmeye katkı sağlayacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.