Kocaeli

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezine şarj istasyonu

17:17 28 Aralık 2015
Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezine şarj istasyonu

Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezinde engellilerin akülü sandalyeleri için ücretsiz şarj istasyonu kuruldu.

Belediye tarafından Engelsiz Yaşam Merkezine kurulan şarj istasyonu, akülü sandalye kullanan engelli vatandaşların hizmetine sunuldu.

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, gazetecilere yaptığı açıklamada, şarj istasyonu sayısının arttırılacağını belirterek, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına yeni projeler hayata geçirmeye devam edeceklerini dile getirdi.

Engelli vatandaşların akülü araçlarının şarj edilmesinin önemli bir problem olduğunu söyleyen Ellibeş, "Engelli vatandaşlarımız akülü araçlarının şarjı bittiğinde evlerine gidip şarj etmeleri gerekiyordu. Gölcük Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezimizde bu üniteyi kurduk ve buradaki engelli kardeşlerimiz eğitimlerini alırken bir yandan da araçlarını şarj edebilmekte. Bir adet de Anıtpark'a koyacağız ve bu şekilde engelli kardeşlerimiz şehir merkezini uzun süreli gezebilme imkanı bulacaklar" diye konuştu.

Gölcük Engelliler Dernek Başkanı Hasan Bat da akülü araçların şarj edilebilmesinin engelliler açısından önemli olduğunu anlatarak, yapılan hizmetten dolayı Ellibeş'e teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.