Kocaeli

Kocaeli'de AK Parti temsilciliğine düzenlenen molotofkokteylli saldırı

18:56 31 Aralık 2015
Kocaeli'de AK Parti temsilciliğine düzenlenen molotofkokteylli saldırı

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, partisinin mahalle temsilciliğine düzenlenen molotofkokteylli saldırıya ilişkin, "Memleketin dinamizmini baltalamaya çalışan art niyetli insanlar var. Ümit ediyoruz ki AK Parti teşkilatları da bunlara izin vermeyecek" dedi.

Lokman Hekim Caddesi'ndeki AK Parti Nene Hatun Mahalle Temsilciliğine kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyliyle saldırı gerçekleştirilmesinin ardından, AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık olay yerinde incelemelerde bulundu.

Bıyık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olayın gece saat 3.00 ila 3.30 sıralarında meydana geldiğini belirterek, saldırganların ilk etapta camı kırıp molotofkokteylli içeriye atmaya çalıştıklarını, camın arkasının kartonla kaplı olduğu için diğer camı kırdıklarını söyledi.

- "İçerisi kullanılmaz halde"

Kırılan camdan içeriye molotofkokteylli attıldığını kaydeden Bıyık, "Molotof, içerideki televizyon ve plastik sandalyelerin olduğu alana geliyor. Klimalar, televizyonlar, masa, sandalyemiz vardı, toplantılarda kullandığımız. Bunlar maalesef kullanılamaz halde. Elektrik tesisatı da yanmış. İçerisi kullanılmaz halde. Genel hatlarıyla ciddi bir maddi zayiat var" diye konuştu.

Emniyet yetkililerin saldırganları yakalamak için çalışma başlattığını anlatan Bıyık, "Memleketin dinamizmini baltalamaya çalışan art niyetli insanlar var. Ümit ediyoruz ki AK Parti teşkilatları da bunlara izin vermeyecek. En kısa zamanda olayın faillerinin yakalanmasını ve gereken cezaya çarptırılmalarını ümit ediyorum" şeklinde konuştu.

- "Nefretle kınıyorum"

AK Parti Nene Hatun Mahalle Temsilcisi Yener Yıldız ise olay gecesi emniyetten telefonla arandığını ve "saldırı olduğunu" söylediklerini dile getirerek, "Ben de hemen temsilciliğe geldim. Polisler de buradaydı. Böyle bir olayla karşılaşmak bizi üzdü. Nefretle kınıyorum. İnşallah bir daha teşkilatlarımıza karşı böyle menfur saldırı olmaz" değerlendirmesinde bulundu.

- "Kimseyi görmedim"

Yangın sırasında olay yerinde bulunan Mustafa Uzun da "Gece dükkanı kapattım yattım. Gece yarısı bir gürültü duydum. Arkasından aşağı indim, yangın çıkmıştı. Yan taraftan hemen hortumu çıkarttık, müdahale ettik ve yangını söndürdük. O sırada polis ekipleri ve itfaiye geldi zaten. Kimseyi görmedim" ifadelerine yer verdi.

 Saldırıyla ilgili polisin çevredeki güvenlik kameralarındaki görüntülerden yüzleri maskeli 3 kişiyi tespit ettiği ve şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattığı öğrenildi.

- Olay

Darıca Lokman Hekim Caddesi'ndeki AK Parti Nene Hatun Mahalle Temsilciliğine gece saatlerinde kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişilerce molotofkokteyliyle saldırı gerçekleştirilmiş, çıkan yangında temsilciliğin kapısında ve camlarında hasar oluşmuş, eşyalar kullanılamaz hale gelmişti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.