Kocaeli

Nanoteknoloji Kümelenmesi-Sektörel Çalıştayı

16:29 04 Ocak 2016
Nanoteknoloji Kümelenmesi-Sektörel Çalıştayı

TÜBİTAK MAM koordinatörlüğünde hazırlanmakta olan Nanoteknoloji Kümelenmesi Proje önerisi kapsamında savunma, sağlık, enerji, otomotiv, tekstil, inşaat, elektronik sektörlerine yönelik düzenlenen çalıştay, devam ediyor

 TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) koordinatörlüğünde yapılan Nanoteknoloji Kümelenmesi-Sektörel Çalıştayı sürüyor.

TÜBİTAK MAM Merkez Binada yapılan çalıştaya katılan savunma, sağlık, enerji, otomotiv, tekstil, inşaat, elektronik sektörlerinde nanoteknoloji kapsamında faaliyet gösteren firmalarla kümelenme kapsamındaki sektörel proje önerilerinin hedefleri görüşülerek, iş planları ve bütçe planları hazırlanıyor.

TÜBİTAK MAM Başkan Yardımcısı Dr. İbrahim Bekar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çalıştayın 3. ayağını gerçekleştirdiklerini belirterek, geçen çalıştaylarda proje başlıklarının belli olduğunu, şimdi de o başlıkları detaylandırdıklarını söyledi.

Savunma, sağlık, enerji, otomotiv, tekstil, inşaat, elektronik sektörlerine nanoteknolojiyi kendi alanlarına entegre edebilmeleri için gereken projelerin detaylarının şu anda çalışıldığını ifade eden Bekar, "Nanoteknolojiyle ilgilenen 51 aktif firmamız var. Bunlar çalıştaylarımıza iştirak ediyorlar. Bu çalıştaylar ülkemizde üretilen ürünlerin katma değerini artıracak. İhracat yaptığımız ürünlerin ortalama kilogram başı 1 dolar civarında katma değeri var. AB standartlarında bu 3,5-4 dolara kadar çıkıyor. Katma değeri artırabilmemiz için yüksek teknolojileri üretim sistemine entegre etmemiz lazım" şeklinde konuştu.

Bekar, çalıştaylarla nanoteknolojinin sanayiye entegrasyonundaki problemleri ortadan kaldırmaya çalıştıklarını vurguladı.

Çalıştay, 7 Ocak Perşembe günü sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.