Kocaeli

Kocaeli merkezli "usulsüz dinleme" davası

14:43 11 Ocak 2016
Kocaeli merkezli "usulsüz dinleme" davası

Kocaeli'de usulsüz dinleme iddiasına ilişkin ikisi tutuklu 13 emniyet mensubunun yargılanmasına devam edildi.

Kocaeli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile 10 müşteki ve sanık avukatları katıldı.

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan eski Kocaeli istihbarat şube müdürleri Metin Canbay ve Özgür Nikbay, duruşmaya görüntülü sistem aracılığıyla bağlandı. Canbay ve Nikbay, savunma yapmak için ek süre talep etti.

Duruşmada Kocaeli Koordinasyon Şube Müdürü Eren Rençber ile bir komiser ve 7 polis memurunun "müşteki" olarak beyanları alındı.

Müştekilerin ifadelerinin ardından sanık avukatlarının talepleri dinlendi.

Mahkeme heyeti, gelecek celsede Canbay ve Nikbay'ın savunmalarının dinlenmesine, davetiye tebliğine rağmen gelmeyen müştekiler Ferhat Baloğlu ve Murat Aksoy'un zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

- İddianame

İddianamede sanıklar, eski Kocaeli Valisi Ercan Topaca, eski MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, MHP Kocaeli İl Başkanı Aydın Ünlü, TV41 Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Turgun'un da aralarında bulunduğu 63 kişiyi usulsüz olarak dinlemekle suçlanıyor.

Sanıklara, "görevi kötüye kullanma, kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği, kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kayıt etmek, kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak, özel hayatın ve haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçlamaları yöneltiliyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.