Kocaeli

Çocuk özlemleri dördüzle dindi

11:06 13 Ocak 2016
Çocuk özlemleri dördüzle dindi

FATİH GÜRBÜZ - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde yaşayan 13 yıllık evli çiftin, tüp bebek tedavisiyle dördüzleri oldu.

Yıllardır çocuk hasreti çeken Hüseyin (40) ve Kamile Türkyılmaz (32) çiftinin, tüp bebek tedavisinin ardından dördüz erkek çocukları dünyaya geldi. Gebze'de özel bir hastanede sezaryenle dünyaya gelen ve yaklaşık 1 kilo 100 gram ağırlığında olan bebekler, kuvözde tedavi altına alındı.

Doğumu gerçekleştiren hastanenin kadın doğum uzmanı Koray Özbay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dördüz gebeliklerin doğal yolla 729 binde bir görülebildiğini, yardımcı üreme teknikleriyle ise bu oranın artabileceğini söyledi.

Bu durumlarda gebelik takiplerinin çok titiz ve yakından yapılması gerektiğini anlatan Özbay, "Biz bunu burada başarıyla gerçekleştirdik. Hiçbir komplikasyon olmadan 29 haftaya kadar getirdik ama ağrılarının artması sonucu sezaryenle doğumu yaptırdık. Erkek bebeklerin her birinin kilosu 1 kilo 100 gram civarında. Gayet sağlıklı doğdular ancak erken doğum olduğundan, hastanemizin yeni doğan yoğun bakımında takip ve gözetim altındalar" diye konuştu.

- 8 aydır işsiz olan baba tedirgin

Baba Hüseyin Türkyılmaz da Doktor Özbay ve hastane çalışanlarına teşekkür etti.

Bebeklerinin bakımı için hayırsever iş adamı ve vatandaşlar ile yetkililerden yardım beklediklerini belirten Türkyılmaz, "Yaklaşık 13 yıldır çocuk özlemi çekiyoruz. Allah nasip etti, şimdi 4 çocuğum oldu. Çok mutluyum ancak biraz da endişeliyim. 10 yıldır çalıştığım fabrikadan 8 ay önce çıkartıldım. Herkesten yardım bekliyorum, 4 çocuğa bakmak çok zor olacak. İşsizim, iş arıyorum. Bir an önce çalışmam gerekiyor. Hastane bize her türlü yardımı yaptı, desteklerini hiç esirgemediler" ifadesini kullandı.

Türkyılmaz, bebeklerine Muhammet Meriç, Behiç, Aras ve Çınar isimlerini verdiklerini kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.