Kocaeli

ABD'deki Mavi Marmara'ya ilişkin dava

13:38 13 Ocak 2016
ABD'deki Mavi Marmara'ya ilişkin dava

Mavi Marmara Özgürlük ve Dayanışma Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, "Özgürlük Filosu"na düzenlenen baskından zarar gören 3 ABD ve 1 Belçika vatandaşının, Mavi Marmara olayı kapsamında İsrail aleyhine ABD'de ilk kez dava açmasına ilişkin, "Artık İsrail dokunulmaz değildir. İnşallah her fırsatta dokunulacaktır. Böyle bir adım olması açısından bu dava bizim için çok önemli, güzel bir gelişme" dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ABD vatandaşları David Schermerhorn, Mary Ann Wright ve Huwaida Arraf ile Belçika vatandaşı Margriet Deknopper'ın, Özgürlük Filosu'nun bir parçası olan Challenger 1 adlı Amerikan bandıralı gemide İsrail askerlerinin baskınında zarar gördükleri gerekçesiyle İsrail aleyhine tazminat davası açmasının sevindirici bir gelişme olduğunu söyledi.

"Artık İsrail dokunulmaz değildir. İnşallah her fırsatta dokunulacaktır. Böyle bir adım olması açısından bu dava bizim için çok önemli, güzel bir gelişme" diyen Yılmaz, bu davanın ABD'de açılmasının, Mavi Marmara davasını olumlu yönde etkileyeceğini vurguladı.

Yılmaz, "Bu olay, dokunulmaz olduğunu zanneden dünyanın şımarık çocuğu, terör örgütü devlete, ABD'den de böyle bir dokunma faaliyetidir" ifadesini kullandı.

Türkiye'de de Mavi Marmara olayıyla ilgili davaların devam ettiğine değinen Yılmaz, mahkemeden çıkan tutuklama kararlarının hala Interpol'e bildirilmediğini kaydetti.

İsrail'e karşı hukuki mücadelelerinin devam ettiğini aktaran Yılmaz, "Bu konuyla ilgili hükümet yetkililerinden, şehit ailelerini, insanlık adına yapılan vicdani faaliyeti yaralayacak bir hamle yapmamalarını talep ediyoruz" diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.