Kocaeli

Kocaeli'de adliyede kimyasal madde paniği

17:37 27 Ocak 2016
Kocaeli'de adliyede kimyasal madde paniği

Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri'nde bir kadının elindeki şişede kimyasal madde olduğu iddiasıyla adliyedeki personel tahliye edildi.

Alınan bilgiye göre, İzmit ilçesi Kuruçeşme Yenimahalle'de bulunan Kocaeli İdare ve Vergi Mahkemeleri binasına gelen Şükriye B'nin (37) elindeki poşetin içindeki şişenin kırılması sonucu etrafa gaz yayıldı.

Bunun üzerine mahkeme binalarındaki hakim, savcı ve personel koşarak dışarıya çıktı. İçinde kimyasal madde olduğu düşünülen şişeden yayılan keskin koku nedeniyle adliye binasına çok sayıda ambulans, itfaiye aracı ve AFAD ekipleri sevk edildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Kimyasal Olaylara Müdahale ekipleri de özel giysilerini giyerek olayın yaşandığı adliye binasında kimyasal maddeyi inceledi. Şişede tuzruhu ve çamaşır suyu karışımı olduğunu tespit eden ekipler, şişeyi dışarı çıkarıp etrafı temizledi.

Adliye binasındaki personel, şüphelinin daha önce tuzruhu ve çamaşır suyunu birleştirdiğini, bu nedenle zehirlendiğini, elinin delindiğini, mahkemeye şikayete geldiğini, yanında delil olarak tuzruhu ve çamaşır suyunu getirdiğini söylediğini belirtti.

Personel, şüphelinin elindeki şişenin yere düşerek kırıldığını ve etrafa koku yayıldığını, panik halinde herkesin dışarıya çıktığını ifade etti.

Polis ekiplerince gözaltına alınan Şükriye B, Kuruçeşme Polis Merkezine götürüldü. Karakola gelen kardeşi, ablası Şükriye B'nin ruh sağlığının bozuk olduğuna dair rapor getirmesi üzerine, şüpheli ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.