Kocaeli

Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

16:25 18 Şubat 2016
Ankara'daki terör saldırısına tepkiler

Kocaeli, Bolu, Zonguldak ve Düzce'deki bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle yerel yöneticiler, Ankara'da düzenlenen ve 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı terör saldırısına tepki gösterdi.

İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, kimden gelirse gelsin, kime karşı yapılırsa yapılsın terörün bir insanlık suçu olduğunu belirterek, saldırıda hayatını kaybeden Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ve vatandaşlara Allah'tan rahmet dileyerek, saldırıda yaralananlara acil şifalar temennisinde bulundu.

Ankara'daki menfur terör saldırısının kendilerini derinden üzdüğünü kaydeden Akbaş, dış güçlerin kurduğu paravan terör örgütü PKK ve uzantısı olan örgütlerin eylemlerinin, ülkede kaos ortamı oluşturmaya çalıştığını ancak Türk milletinin birlik ve beraberliği sayesinde bu emellerine asla ulaşamayacaklarını ifade etti.

Bu olayların, Türkiye'nin terörle mücadelesindeki kararlılığını kırmak ve ülkede insanlara korku salmak için yapıldığını vurgulayan Akbaş, açıklamasında şunları kaydetti:

"Türkiye, terörle mücadelede asla geri adım atmamalı, ülkemizin bekasına ve milletimizin huzuruna kasteden terör örgütlerine gereken cevap en ağır şekilde verilmelidir. Muhalefet partilerimizin liderleri de hükümete bu konuda destek vermelidir. Alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Allah bu hainlere fırsat vermesin."

- Düzce

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, yayımladığı mesajında, hain, alçak ve kalleşçe gerçekleştirilen saldırıyı şiddetle kınadığını belirtti.

Hainlerin hedeflerine hiçbir zaman ulaşamayacaklarını vurgulayan Keleş, "Başkentimizi hedef alarak 28 vatandaşımızın ölümüne, 61 vatandaşımızın da yaralanmasına sebep olan hain terör saldırısında kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine sabır, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de hain saldırıyı yapanların kirli emellerine ulaşamayacaklarını dile getirerek, "Birlik ve beraberliğimize yönelik bu saldırıları yapanlarla hem içeride hem de dışarıda mücadelemiz devam edecek ve milletimize yaşattıkları bu acıların bedelini ödeteceğiz. Biz hiçbir zaman haklı davamızın yolundan dönmeyeceğiz" dedi.

CHP Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan, başkentteki menfur saldırıyı lanetlediklerini bildirerek, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi.

MÜSİAD Düzce Şubesi Başkanı İsmail Çakmak, terörün dilinin, dininin, ırkının ve mazeretinin olmadığını vurgulayarak, ülke olarak geçmişteki fırtınalar nasıl atlatıldıysa bugün de öyle atlatılacağını kaydetti.

- "Alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak"

Zonguldak Valisi Ali Kaban, yaptığı yazılı açıklamada, Türk devletinin ordusu ve milletiyle geçmişte olduğu gibi bugün de bölgede güvenli ve güçlü bir devlet olmasından rahatsızlık duyanların sergilemeye çalıştıkları yıkıcı ve bölücü faaliyetlerle karşı karşıya kaldığını ve buna karşı büyük bir azim ve kararlılıkla mücadele ettiğini belirtti.

Kaban, şunları kaydetti:

"Göğüs göğüse ordularca yapılan çatışma ve bu arada verilen kayıplar anlaşılabilir. Ancak ordu mensuplarına yönelik böylesi alçakça bir terör saldırısının izahı yoktur. Bu devletin bir yöneticisi ve çalışanı olarak böylesi hain bir saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyor, lanetliyorum. Devletimizin ülkesi, ordusu ve milleti ile bölünmez bütünlüğüne yönelen bu tür alçakça saldırılar asla amacına ulaşamayacak, birlik ve beraberliğimizi bozmaya kimsenin gücü yetmeyecektir. Dün yaşanan hain saldırıda şehit olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin kahraman mensuplarına ve vatandaşlarımıza Yüce Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum."

- "İçimiz kan ağlıyor"

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, yaptığı yazılı açıklamada, terörü ve işbirlikçilerini lanetlediğini belirtti.

Terörün dün bir kez daha kanlı yüzünü gösterdiğini vurgulayan Akdemir, "İçimiz kan ağlıyor. Üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bu terör saldırısını gerçekleştirenler ve saldırının arkasındaki karanlık güçler, milletimizin dayanışma ve birlik duygusunu asla yok edemeyecek ve Türk milleti birbirine kenetlenerek dimdik ayakta duracaktır. Terör ve terör örgütü mensupları asla amaçlarına ulaşamayacaktır. Milletimizin başımız sağ olsun."

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Kadir Bacoğlu da dili, dini, vatanı ve milleti olmayan terör bir kez daha iğrenç yüzünü gösterdiğini anımsatarak, hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına ve Türk milletine baş sağlığı, yaralılara da acil şifalar temenni diledi.

- BEÜ Rektörü Prof. Dr. Özer

BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Türkiye'nin huzur ve refahı için kendi canlarından vazgeçen kahraman Türk askerine ve masum vatandaşlara düzenlenen saldırıyı kınadığını belirterek, "Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Yapılan saldırıya rağmen dik duracağımızı ve devletimizin terörle mücadelede göstereceği kararlılığın destekçisi olacağımızı belirtiyor, saldırıda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza ve şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa diliyoruz" ifadesini kullandı.

Türkiye'nin dün alçakça düzenlenmiş bir terör saldırısıyla daha karşı karşıya kaldığına dikkati çeken Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, maden işçileri olarak birlik ve bütünlüğe, huzur ve güvenliğe yönelik insanlık dışı terör saldırılarını şiddetle kınadıklarını ve terörü lanetlediklerini bildirdi.

- Bolu Valisi Baruş

Bolu Valisi Aydın Baruş yayımladığı mesajda, Ankara'da düzenlenen menfur terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Terör saldırısında şehit olan askerlerimiz ve hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyor, yaralılara acil şifalar temenni ediyorum" ifadesini kullandı.

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da terörü ve terörü gerçekleştirenleri nefretle kınadığını vurgulayarak, şu ifadeleri kullandı:

"Ankara'daki hain saldırıda hayatını kaybeden kahraman askerlerimize vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı ve sabır diliyorum. Yaralı vatandaşlarımıza yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun."

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Türkiye'yi ve Türk milletini doğrudan hedef alan bu menfur saldırının şiddetle kınandığı belirtildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.