Kocaeli

HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

16:27 24 Åžubat 2016
HDP Van Milletvekili Hezer'e tepki

İnsan Hakları Savunucuları Derneği Başkanı Ali Akbaş, HDP'li bir milletvekilinin Ankara'daki bombalı saldırıyı düzenleyen teröristin cenazesine katılmasına ilişkin, "Halkı katleden teröristin cenazesine taziyeye gitmek, terör eylemine destek vermek anlamına gelir. Bu kanunlarımızda suçtur" değerlendirmesini yaptı.

Akbaş, yaptığı yazılı açıklamada, kim olursa olsun, teröristlerin cenazelerine gidenler hakkında yasal işlem başlatılmasını istedi.

Ankara'daki terör saldırısını yapan teröristin taziyesine giden HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer'i ve terör eylemine destek verir mahiyette açıklama yapan HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'i kınadıklarını belirten Akbaş, "Bu konuda hükümeti göreve çağırıyoruz. Halkı hedef alan, insan hakları ihlalcisi terörist eylemlere destek veren ve terörist taziyesine giden, terörist mezarını ziyaret edenlerin milletvekillikleri derhal düşürülmelidir" görüşünü aktardı.

"Bu vatanın ekmeğini yiyip, suyunu içip, halkın vergileri ile vekil maşı alıp, halka kasteden teröristleri bünyesinde barındırmak, dünyanın hangi ülkesinin meclisinde görülmüştür" ifadesini kullanan Akbaş, halkın sabrının taşma noktasına geldiğini vurguladı.

Hükümetin konunun gereğini yapması gerektiğini bildiren Akbaş, şunları kaydetti:

"Başta Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ ve terörist taziyecisi, destekçisi tüm vekillerin halkın meclisi ile ilişiği kesilmelidir. Taziye çadırı kuran HDP Van Belediye Başkanı ve sorumlular, İçişleri Bakanlığınca derhal görevden alınmalıdır. Taziye çadırı kuran belediyenin masrafları, bu halkın vergilerinden karşılanmıyor mu? Hem bu paralarla halkı katleden teröriste çadır kuracaksın hem de terörü destekleyeceksin. Siz, bugüne kadar PKK terör örgütünün şehit ettiği halkın çocuklarının hangisinin evine taziyeye gittiniz? Siz, ölen PKK teröristleri ve destekçileri dışında, Kürt dahi olsa, insan dahi olsa görmez, zerre acı duymazsınız. Sahtekarlığı, bu halkı aptal yerine koymayı bırakın. Halkın meclisinde terör örgütü destekçiliğini bırakın."

YORUMLAR

ETÄ°KETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.