Kocaeli

STK'lardan "karikatür" tepkisi

17:09 11 Mart 2016
STK'lardan "karikatür" tepkisi

Kocaeli, Bartın ve Karabük'te bazı Sivil toplum kuruluşları, bir gazetede 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde hadisle alay edildiğini belirterek, tepki gösterdi.

Türkiye İmam Hatipliler Vakfı (TİMAV) Genel Başkanı Ecevit Öksüz, yaptığı yazılı açıklamada, inançlara hakaret eden bir mantığın insanlığın bütünü için bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

Karikatürde, hem kadınlara, hem de Müslümanların cennet tasavvuruna hakaret edildiğine işaret eden Öksüz, şunları ifade etti:

"İnançtan, insaftan ve hatta bilgiden dahi yoksun bir anlayışın ürünü olan bu karikatürü çizen ve yayınlayan anlayışı kınıyorum. Bu tür saldırıların hangi dine, inanca veya insana yapıldığına bakılmaksızın her türlüsü suç sayılmalı, yasaklanmalı ve suçluları hakkında derhal gereken hukuki süreçler işletilmelidir. Kimsenin hiç kimseye küfretme, inançlarıyla alay etme, hakaret etme özgürlüğü yoktur. Bu özgürlük değil ancak barbarlık olarak değerlendirilebilir."

İnsan Hakları Savunucuları Derneği (İHSD) Başkanı Ali Akbaş da söz konusu gazetenin kadını erkeklerin ayaklarının altında gösterip Hazreti Muhammed'in "Cennet annelerin ayaklarının altındadır” sözünü alaya alarak, İslam düşmanlığı tavrını bir kez daha sergilediğini belirtti.

Akbaş, dernek olarak, İslam inancının peygamberine ve mensuplarına yöneltilen bu saldırıyı şiddetle kınadıklarını aktardı.

- Bartın

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Bartın Temsilcisi Selami Ünsal, karikatürü çizen ve yayınlayan zihniyeti şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Ünsal, halkın yüzde 99’unun Müslüman olduğu bir ülkede halkın dini inançlarıyla bu denli dalga geçilmesinin kabul edilemeyeceğini dile getirildi.

- Karabük

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Karabük Şube Başkanı Ahmet Nur, karikatürün insanların değer yargılarına açıkça bir saldırı olduğunu söyledi.

Karikatürün kendilerini çok rahatsız ettiğinin altını çizen Nur, "İslam'a yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyorum. Bu tür açık saldırılar belirli yerlerden geçmişte yapıldı şimdi de yapılıyor. Ancak bu zihniyetler asla amaçlarına ulaşamayacak" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.