Kocaeli

Kocaeli'de karikatür tepkisi

17:31 12 Mart 2016
Kocaeli'de karikatür tepkisi

Kocaeli'de bir grup, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yayımlanan karikatürde Hazreti Muhammed'in "Cennet anaların ayakları altındadır" hadisiyle alay edildiğini belirterek tepki gösterdi.

İzmit'teki Sabri Yalım Parkı'nda toplanan Umut, Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (UMUT-DER) üyeleri, "Anam babam sana feda olsun ya Resulullah" yazılı pankart açtı.

"Cennet anaların ayakları altındadır", "Seni sevmek şereftir ey Allah'ın resulü" yazılı dövizler taşıyan grup, tekbir getirip "Peygamber canımız, feda olsun kanımız" sloganı attı.

UMUT-DER Başkanı İzzet Kazak, grup adına yaptığı basın açıklamasında, "Charlie Hebdo özentisi, PKK'nın yayın organı" bir gazetenin 8 Mart'ta çıkan sayısında İslam Peygamberine hadisi üzerinden hakaret ettiğini belirterek, bunun bir ilk olmadığını söyledi.

Kazak, "Bu zihniyet, sanatsal faaliyet ve özgürlük adı altında İslam'ın bütün değerlerini alaya almaktadır. Dini değer ve kutsallara, hele hele Hazreti Muhammed'e hakaret etmek ne sanatsal faaliyet ne de düşünce özgürlüğüdür. Bu açıkça İslam ve peygamber düşmanlığıdır. Hiç kimsenin kutsallarımıza dil uzatmasına müsaade etmemeliyiz. Peygamber sevdalıları olarak bu hakareti bir kez daha lanetliyoruz" dedi.

Grup, basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.