Kocaeli

14 Mart Tıp Bayramı

12:10 14 Mart 2016
14 Mart Tıp Bayramı

Ergüney, mesajında, 14 Mart'ın tıp öğrencilerin işgale başkaldırışının 97. yılı olduğunu anımsatarak, işgale karşı bağımsızlık mücadelesinin gizli adının "Tıp Bayramı" olduğunu belirtti.

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Hekimlerin büyük ve güçlü Türkiye idealine her zamankinden çok bağlı olduğunu vurgulayan Ergüney, hekimler olarak bunu bütün dünyaya ilan ettiklerini bildirdi.

Ergüney, hekim ve sağlık çalışanlarının, insan hayatının kıymetini en iyi bilen insanlar olduğunu aktararak, mesajında şunlara yer verdi:

"Dün başkentimizde hasta olmasın diye üzerine titrediğimiz insanlarımızı, masum canları, alçakça bir saldırıda kaybettik. Sağlık ailesi olarak acımız sonsuz. Saldırıda yaralanan insanlarımızı hayatta tutabilmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz. Terörün huzurumuzu kaçırmasına, milli birliğimizi nifak tohumları saçarak bozmasına fırsat vermeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Sağlık çalışanları olarak insanlık katillerini lanetliyoruz. Teröre kurban verdiğimiz insanlarımızı rahmetle anıyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Tüm tıp camiasının bayramını kutluyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.