Kocaeli

Yaşlılara Saygı Haftası

15:14 16 Mart 2016
Yaşlılara Saygı Haftası

Türk Milleti'nin önemli özelliklerinden birinin de büyüklere duyulan saygı, merhamet ve sevgi olduğunu ifade eden Vali Güzeloğlu, büyüklerin hak ettikleri ilgi ve hürmeti göstermeyi öngören inanç sisteminin ve büyük ölçüde bununla şekillenen ahlaki ve kültürel değerlerin gereği olarak yaşlılara kol kanat germek, hem alınan terbiyenin hem de sosyal dayanışmanın getirdiği vefa borcu olduğunu bildirdi.

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Yaşlılara Saygı Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, sahip oldukları bilgi, birikim ve deneyimleri ile kültürel mirasın canlı tanıkları olan yaşlıların, geçmişi aydınlatan ve geleceğe ışık tutan en değerli varlıklar olduğunu belirtti.

Vali Güzeloğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Kültürümüzü, geleneklerimizi, toplumsal değerlerimizi bugünlere taşıyan, ömürlerinin en verimli, en üretken yıllarını ülkesine ve milletine hizmet ederek geçiren, hayat tecrübeleri ile bizlere her zaman yol gösteren büyüklerimize hak ettikleri sevgi ve saygıyı göstermek, onların sıkıntılarına ortak olmak, hayatlarını kolaylaştırmak, ekonomik durumlarını iyileştirmek, hepimizin toplumsal ödevidir. Büyüklerin fiziki olarak güçlerini kaybettikleri bir dönemde, ruhlarını canlı tutabilmek ve yaşama sevinçlerinin devam edebilmesini sağlamak, özellikle sağlık sorunlarının çözümü ve sosyal ihtiyaçların karşılanması noktasında, kimseye muhtaç olmadan yaşayabilecekleri huzurlu bir ortam hazırlamak, hem sosyal devlet anlayışımızın gereği hem de insani bir görev olarak addediyoruz. Birey olarak herkesin bir gün yaşlanacağı bilinci ile yaşlılarımıza sadece yılın belirli günlerinde değil her zaman hürmet edilmeli ve gereken saygı gösterilmelidir. Genç kuşaklara rol model olma görevi yüklendiğimiz unutulmamalıdır. Gençlerimizin bu bilinçle yetişmelerini sağlamak ebeveyn olarak bizlerin görevidir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm büyüklerimizin Yaşlılara Saygı Haftası'nı kutluyor, yaşam sevinci ile dolu sağlıklı ve mutlu günler diliyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.