Kocaeli

Motosikletlerini şehitlere saygı için sürdüler

22:55 18 Mart 2016
Motosikletlerini şehitlere saygı için sürdüler

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde motosiklet tutkunları, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı dolayısıyla "Şehitlere saygı sürüşü" etkinliği gerçekleştirdi.

Etkinlik, Perşembe Pazarı alanında toplanan 300 motosiklet sürücüsünün saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı'nı okumasıyla başladı.

Kocaeli Motosiklet Birliği Başkanı Ayhan Acar, yaptığı konuşmada, Çanakkale'de, İstiklal Savaşı'nda, bugüne kadar vatan, millet ve bayrak için canını veren tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyledi.

Ülkenin içinde bulunduğu dahili ve harici hainlerce beslenen olumsuz durumundan ancak 101 yıl önceki Çanakkale ruhunun yeniden şahlanmasıyla çıkılabileceğini vurgulayan Acar, şöyle dedi:

"Bilinenin tam aksine motosiklet camiasının toplumsal konularda son derece duyarlı bireylerden oluştuğu ve hatta söz konusu vatansa bizlerin de çelik atlarımızla her zaman üzerimize düşeni yapacağımızın bilinmesi isteriz."

Konuşmaların ardından motosikletlerini çalıştıran sürücüler, Mehter Marşı eşliğinde yola çıktı. İki sıra halinde kent merkezinde tur atan motosikletçilere vatandaşlar da ıslıklarla ve alkışlarla destek verdi.

Grup, saygı sürüşünün sona ermesinin ardından dağıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.