Kocaeli

Kapasite kullanım oranının artması

09:41 23 Mart 2016
Kapasite kullanım oranının artması

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayi kuruluşlarının mart ayı kapasite kullanım oranının artmasından memnuniyet duyduğunu bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Merkez Bankası tarafından açıklanan Türkiye genelindeki kapasite kullanım oranının mart ayında yüzde 74,3 ile bir önceki aya göre 0,8 puan ve geçen yılın aynı ayına göre 1,9 puan artış gösterdiğini anımsattı.

İldeki sonuçların aksine Türkiye genelinde kapasitelerdeki artıştan memnuniyet duyduklarını vurgulayan Zeytinoğlu, "Türkiye genelinde kapasitelerdeki artışın, başta tütün ürünleri imalatında, kauçuk ve plastik sektöründe, elektronik ürünlerin imalatında, otomotiv sektöründe olmak üzere ayrıca makine, metal, kimyasal ürünler imalatında gerçekleştiğini görüyoruz. Kocaeli sanayi otomotiv, kimya ve metal sanayine dayandığı için bu artışın olumlu etkisini ilimizde de orta ve uzun vadede göreceğimizi düşünüyoruz." ifadesini kullandı.

- "İlimizde yüzde 70,4 olarak gerçekleşti"

Zeytinoğlu, KSO tarafından açıklanan Kocaeli'de faaliyet gösteren sanayi kuruluşlarının mart ayı kapasite kullanım oranının yüzde 70,4 ile bir evvelki ay ile aynı seviyede kaldığını belirtti.

İlde kapasite kullanım oranlarının son 8 aydır değişmediğine işaret eden Zeytinoğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

"İlimizde mart ayı kapasite kullanım oranı yüzde 70,4 olarak gerçekleşti. Kapasiteler son 8 aydır yüzde 70,4 ile 70,6 arasında gidip geliyor. Türkiye'nin en önemli sanayi kenti Kocaeli'de son sekiz aydır kapasitelerde bir değişme yok. Firmalarımızın önümüzdeki ay beklentilerine baktığımızda, firmalarımızın yüzde 70'i istihdamlarında, yüzde 60'ı iç satışlarında ve yüzde 63'ü ihracatlarında bir değişme olmayacağını öngörmektedirler. Bu beklentilere göre, önümüzdeki ayda da kapasitelerin değişmeyeceğini söyleyebiliriz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.