Kocaeli

4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü

16:57 04 Nisan 2016
4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, 4 Nisan Deniz Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kösele, mesajında, Akdeniz'de düzenlenen NATO tatbikatından dönerken 4 Nisan 1953'te Çanakkale Boğazı Nara Burnu açıklarında, İsveç bandıralı "Naboland" adlı gemiyle çarpışarak mavi vatanın derinliklerinde ebediyete intikal eden Dumlupınar denizaltısındaki 81 şehidi minnetle andıklarını kaydetti.

Deniz kefeni giydirilmiş Dumlupınar denizaltısı ve onun kahraman denizcileri aziz şehitleri asla unutmayacaklarını vurgulayan Kösele, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Ölüme 'vatan sağolsun' diyerek yürüyen kahraman şehitlerimizin bizlere miras bıraktığı ulvi ruh bir meşale gibi önümüzü aydınlatmakta, şanlı Türk bayrağını tüm dünya denizlerinde dalgalandırma azim ve irademizin temelini oluşturmaktadır. Bu ulvi ruhu ilelebet yaşamak ve yaşatmak, aynı heyecan ve azmi bizden sonra gelen bahriyelilere yücelterek devretmekle mümkün olacaktır.

Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni bizlere emanet eden, vatanımız için canlarını seve seve feda eden ve adları kalbimizde ölümsüzleşen tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.