Kocaeli

Anadolu Ajansı 96 yaşında

16:31 06 Nisan 2016
Anadolu Ajansı 96 yaşında

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Anadolu Ajansı'nın (AA) Türkiye'nin uluslararası arenadaki yüz akı olduğunu söyledi.

Doğan, AA'nın 96'ncı kuruluş yıl dönümünü dolayısıyla ajansın Kocaeli Bürosunu ziyaret etti. Doğan ziyarette yanınnda getirdiği, üzerinde "96" yazılı pastayı AA personeliyle kesti.

Doğan, yaptığı konuşmada, AA'nın milli mücadele döneminde elindeki kısıtlı imkanlara rağmen Türk milletine önemli hizmetlerde bulunduğunu ifade ederek, kurumun cumhuriyetin kuruluş sürecinde etkin rol üstlendiğini ve Türkiye'nin gelişimine tanıklık ettiğini söyledi.

AA'nın habercilik denilince ilk akla gelen kurumlardan olduğunu belirten Doğan, burada doğru, güvenilir ve hızlı habercilik yapıldığını kaydetti.

Doğan, AA'nın kendilerinde farklı bir yerinin olduğunu anlatarak, "Ajanslar içinde hepimizin göz bebeği gibi gördüğü bir yapı. Böyle de olmasını ve yüzyıllar boyu sürmesini isteriz. Habercilik anlayışı, demokrasinin ve çağdaş dünyanın çok önemli bir unsuru. Demokrasilerin vazgeçilmezidir. AA, Türkiye'nin uluslararası arenadaki yüz akıdır. Habercilik ve ajans sektöründeki gücümüz, lokomotifimiz." şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Doğan, AA personeliyle birlikte fotoğraf çektirdi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.