Kocaeli

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

23:49 13 Nisan 2016
Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Yılmaz:

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, "Bugün, Müslümanlıkla aynileştirilen IŞİD, DAEŞ, Boko Haram gibi ne varsa dünya üzerinde, bunların hiçbiri bizim Kur'an-ı Kerim'de gördüğümüz, peygamberimizin hayatında okuduğumuz şeyler değildir." dedi.

Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla Başiskele Belediyesi ve İlçe Müftülüğünce Karşıyaka Kültür Merkezi'nde düzenlenen konferansta konuşan Yılmaz, salatüselamın Müslümanların Peygamber sevdasına olan, Peygamber aşkına olan hasretin vuslat adresleri olduğunu söyledi.

Türk milletinin, 600-700 yıldır mevlit geleneği ile Hazreti Peygamberi anmayı, hatırlamayı ve hatırlatmayı hayatının bir parçası haline getirdiğini, 1989'dan itibaren de Kutlu Doğum Haftası ile Türkiye'de bir başka geleneğin oluştuğunu belirten Yılmaz, o günden bugüne ülkenin her yöresinde, her mahallesinde, her şehrinde ve her kasabasında Peygamberimiz için buluşmalar ve toplantılar gerçekleştirilerek, onu anmaktan anlamaya, anlamaktan yaşamaya, hayatımızın merkezine almaya yönelik hizmetlerin yapıldığını dile getirdi.

Son yıllarda, özellikle de daha çok sosyal amaçlı bir takım ana temaların öne çıkarılarak, toplumun ihtiyaçları, Hz. Peygamber ekseninde, millete taktim edilmeye çalışıldığını ifade eden Yılmaz, "Özellikle 2011 yılından beri Hazreti Peygamberin bize öğrettiği merhametten insan onuruna, kardeşlik ahlakından hukukuna, dini manadaki samimiyete, birlikte yaşama ahlakına ve inşallah bu sene 'Hazreti Peygamber Tevhid ve Vahdet' ve 'Gelin Birlik Olalım' başlığına gelinceye kadar hep toplumsal konuları Hazreti peygamberimizin bize öğrettiği çerçevede anlamaya, anlatmaya ve paylaşmaya gayret ediyoruz." diye konuştu.

-"IŞİD, DAEŞ, Boko Haram, Kur'an-ı Kerim'de gördüğümüz şeyler değildir"

Kutlu Doğum Haftası'nın bu seneki konusunun özellikle yaşanan sürecin zorluğu ile doğrudan alakalı olduğuna işaret eden Yılmaz, Müslümanlar olarak son yıllarda zor ve sıkıntılı süreçten geçtiğini vurguladı.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Özellikle azınlık olarak başka topraklarda yaşayan Müslüman kardeşlerimizin başlarını önlerine eğdirecek hadiselerin gerçekleştiği, 'Muhammed' adı taşıyan insanların zaman zaman adını gizleme ihtiyacı duyacağı, gerçekten yürek burkan hadiselerin yaşandığı süreçten geçiyoruz. Ama biz bunları haketmiyoruz. Bugün müslümanlara ve Müslümanlığa izafe edilmeye çalışılan, Müslümanlar üzerinden oynanmak istenen oyun aslında Müslümanların hakettiği bir şey değildir. Yani bugün Müslümanlıkla aynileştirilen IŞİD, DAEŞ, Boko Haram gibi ne varsa dünya üzerinde, bunların hiçbiri bizim Kur'an-ı Kerim'de gördüğümüz ve Peygamberimizin hayatında okuduğumuz şeyler değildir. Lailaheillallah diyen insanı Lailaheillallah diyerek öldüren ve bunu videoya çekip, bundan büyük bir zevk ve haz duyan insanları Müslüman olarak algılamak, kabul etmek bizim dini anlayışımıza göre caiz değildir. Her önüne geleni tekfir ederek, boynunun vurulması gerektiğini düşünen ve bütün Müslümanları dara koşan bu anlayıştan üzerimize yakıştırılan bu algıdan bizim kurtulmamız gerekir."

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Müslümanların bugün bu muhasebe yapmaları gerektiğini belirterek, "Bizim de kusurumuz var. Bizim bundan kurtulmamız için yeniden Asr-ı Saadet döneminde Peygamberimizin, vahşet toplumundan medeniyet toplumu inşa eden o tavrı bugün yeniden inşa edecek bir gayret içinde olmalıyız." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, konuşmasının ardından davetlilere gül dağıttı, konferansı izlemeye gelen Müslüman ülkelerin öğrencileriyle fotoğraf çektirdi.

Etkinlikte, dünya Kur'an-ı Kerim okuma birincisi Ali Tel tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.

Etkinliğe, Prof. Dr. Yılmaz'ın yanı sıra Başiskele Kaymakamı Ali Partal, Başiskele Belediye Başkan Vekili Köksal Ayabakan, Kocaeli Müftüsü Yusuf Doğan, İlçe Müftüsü Abdülsamet Erkul ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.