Kocaeli

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

15:48 22 Nisan 2016
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık:

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, çocuklara barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalıştıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Kocaeli Bilim Merkezi'nde düzenlenen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliği, Eğitim ve Eğlence Fuarı, 41 ülkeden yaklaşık bin çocuğun katılımıyla başladı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık, düzenlenen törende yaptığı konuşmada, çocukları İngilizce ve Arapça selamladı.

Işık, 23 Nisan'ın kendileri için birçok anlamı olduğunu belirterek, TBMM'nin 23 Nisan 1920'de açıldığını ve bu tarihte bağımsız Türkiye'nin kurulduğunu söyledi.

23 Nisan'ı Atatürk'ün çocuklara armağan etmesinin de önemine değinen Işık, şöyle konuştu:

"23 Nisan'ın çocuk bayramı olmasında Gazi Mustafa Kemal'in içinde sadece çocuk sevgisi yatmıyor, aynı zamanda çocukların yaşayacağı barış dolu bir dünya özlemi de yattığı için Atatürk, çocuklara 23 Nisan'ı bayram olarak hediye etti. Ömrü savaşlarla geçmiş, hayatı askerlikle geçmiş bir insanın savaşı istemeyip barışı istemesi ve dünyanın kardeşlik, huzur ve barış gezegeni olması için gayret etmesi onun ne kadar büyük bir lider olduğunun göstergesidir."

Işık, çocuklara barış ve huzur dolu bir dünya bırakmak için çalıştıklarını dile getirerek, "İnanıyorum ki barışın ve huzurun egemen olduğu dünyayı biz kuramadık, sizler kuracaksınız. Bu programlar dünya barışına sizlerin de katkı vermesi konusunda aşkınızı ve sevginizi arttıracak. Şenliğin teması, bilim. Bilim merkezi bu açıdan önem arz ediyor. İçinizdeki bilim sevgisini ve bilim merakını uyandırın. Bahar geldi, tabiat uyandı, içinizdeki bilim merakı da tabiatla birlikte uyansın." ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Işık, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, fuarın açılış kurdelesini kesti.

Bakan Işık ve beraberindeki protokol üyeleri, daha sonra fuar kapsamında Kocaeli Bilim Merkezi'nde kurulan stantları gezdi.

Törende katılımcı ülkelerden gelen çocuklardan oluşan grubun sahnelediği Karadeniz yöresi halk oyunu beğeni topladı.

Fuar kapsamındaki etkinlikler, 24 Nisan'da sona erecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.