Kocaeli

Cilt bakım kremlerini kursta üretiyorlar

11:13 10 Mayıs 2016
Cilt bakım kremlerini kursta üretiyorlar

ŞENGÜL OYMAK - İzmit ilçesinde belediye tarafından açılan cilt bakımı kurslarına katılan kadınlar, hem organik bakım kremleri üretiyor hem de cilt bakımlarını yapma imkanı buluyor.

İzmit Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında (İZMEK) el, yüz, topuk, dirsek, göz altı ve boyun kremleri üretmeye başlayan kadınlar, bakım kremlerine de fazla ücret ödemekten kurtuluyor.

Kursiyerlerden emekli Fatma Karadağ (47), AA muhabirine yaptığı açıklamada, boş zamanlarını değerlendirmek için ilgi duyduğu cilt bakım kursuna katıldığını belirtti.

Kursta keyifli zaman geçirdiklerini vurgulayan Karadağ, şöyle dedi:

"Burada cilt bakımı yapıyoruz. Normalde evde vaktimiz olsa bile tembellikten dolayı yapmıyoruz. Burada zorunlu olduğumuz için peeling, cilt bakımı, maske yapılıyor. El kremi, ayak bakım, yüz için cilt bakımı hepsini yaptık. Özellikle hepsini ilk önce kendimizde deniyoruz, sonra yakınlarımıza veriyoruz. Evde kremlerimiz olmasına rağmen burada yaptığımız doğal kremleri kullanıyoruz. Saf zeytinyağı ve içerik olarak bütün bitkilerden yağ elde ediliyor ve onları bile bizzat kendimiz yapıyoruz."

Karadağ, geçen hafta düzenledikleri panelde, yaptıkları ürünleri satma imkanı bulduklarını dile getirdi.

Emekli öğretmen Nimet Karataş (70) da eylül ayından bu yana kursa katıldığını belirterek, "Özellikle kantaron yağı çok ilgimi çekti. Hangi meyvenin hangi şekilde faydalı olduğunu, nasıl krem yapıldığını öğrendim. Çok basit şeylerle neler yapılır ve bütçeye katkısı nasıl olur? Bunları öğrendik." dedi.

- "Korkunç paralar ödüyorduk"

Kamu kuruluşundan emekli Nuran Aksoy (52) da bütün kadınları, iki yıldır eğitim gördüğü cilt bakımı kursuna katılmaya davet ettiğini söyledi.

Belirli bir yaştan sonra cilt bakımının çok önemli olduğuna dikkati çeken Aksoy, kursta cilt bakımının yanı sıra doğru makyaj tekniklerini de öğrendiklerini anlattı.

Aksoy, bu olanağı sağlayan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan'a teşekkür ederek, şunları söyledi:

"Bu cilt bakım kursuna gelmeden önce bizler de her kadın gibi cilt bakım ürünlerimizi hep dışarıdan alıyorduk. Korkunç paralar ödüyorduk. Buraya geldikten sonra boşuna bu kadar para ödediğimizi anladık çünkü katkısız, doğal, bitkisel göz altlarımız için yaşlılık, kırışıklık kremlerimizi, gece kremlerimizi, gündüz kremlerimizi yapmayı burada öğrendik. O kadar para vermemize gerek olmadığını anladık. Bunu da çevremizdeki arkadaşlara da anlatmaya çalışıyoruz."

Aksoy, kursta haftada iki gün cilt bakımı yaptıklarına işaret ederek, kendilerine sanatçılardan daha iyi bir bakım uyguladıklarını dile getirdi.

- "Her mevsime özgü kremler yapıyoruz"

Kurs öğretmeni Merve Kırankaya Yenilmez, özellikle mayıs ayında kursiyerlerle gerçekleştirdikleri pikniklerde topladıkları çiçeklerden bakım yağları ürettiklerini belirtti.

Bu yağları kremlere çevirdiklerini ve cilt bakım uygulamalarında kullandıklarını aktaran Yenilmez, kursiyerlerin hepsinin ciltlerinde belirgin farklılıklar gözlemlendiğini vurguladı.

Yenilmez, kursa ev hanımlarının yoğun ilgi gösterdiğini belirterek, şu değerlendirmede bulundu:

"Genelde ev hanımları kendilerine bakmayı unutuyorlar. Kadın olduklarını unutmasınlar. Çoğu öğrencim emekli, kendini bilen ve ayaklarının üzerine basan kadınlar. Kendilerine değer verdikleri için buradalar. Ciltlerine değer verdikleri için buradalar. El, yüz, topuk, dirsek, gece ve gündüz kremlerini kendimiz yapıyoruz. Mesela bu topuk ve dirsek kremimizin içinde balmumu ve zeytinyağı var. Aslında her yerden ulaşabileceğiniz şeyler. İçerisine de azıcık kantaron yağı koyduk, beslesin yaraları, tahrişleri azaltsın diye. Bakım kremleri hem pahalılar hem de içerisinde gereksiz bazı birleşimler oluyor. Ben kişilerin pahalı bakım kremi kullanmasından yana değilim. Pahalı olması onun iyi ve güzel olduğu anlamına gelmez. Cildiniz için en uygunsa o sizin için en doğrusudur."

Yenilmez, KOSGEB'in kursiyerlere girişimcilik kredisi verebileceğini bildirdiğini, kursta öğrendiklerini ticarete dökmek isteyen kadınların bu krediden yararlanabileceğini sözlerine ekledi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.