Kocaeli

8. Kocaeli Kitap Fuarı

14:55 20 Mayıs 2016
8. Kocaeli Kitap Fuarı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 8. Kocaeli Kitap Fuarı'na katılan Gazeteci-Yazar Cem Küçük, "Yeni Türkiye" konulu söyleşi gerçekleştirdi.

Gazeteci-Yazar Küçük, Türkiye'nin tarihin en önemli günlerinden geçtiğini, seçilmiş meşru hükumetleri devirmek için bir operasyon yürütüldüğünü savundu.

Türkiye'yi rahatlatan politikalar üreten Adnan Menderes'in 1960'da NATO'nun izniyle devrildiğini ileri süren Küçük, "1964-1971 Demirel döneminde yine parlak yıllar geçirildi. 1983-1989 yıllarında Özal'la büyümemiz yine arttı. Dışarıya mal satılmasının önünü açan Özal, 1993'te zehirlenerek bedel ödedi. Ondan sonra yine kayıp bir dönem yaşandı. Ardından AK Parti'nin iktidara gelmesiyle yine eski palavralar dönmeye başladı." ifadelerini kullandı.

Küçük, AK Parti'den önce ordunun komuta kademesini herkesin isim isim bildiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Şimdi sorsam Hava Kuvvetleri Komutanı'nın ismini bilmezsiniz. Eskiden kolluk kuvvetleri, Başbakana kadar her türlü sözü söyleyebilirdi. Seçilmişlerin üstünlüğü daha önemlidir. Türkiye'de seçilmişlerin iktidarını deviremeyeceklerini anlayınca 'Gezi' diye bir hadise çıkardılar. Palavralarla işbaşı yapamayacak duruma getirmeye çalıştılar fakat başaramadılar. Fethullahçı Terör Örgütünün desteklediği hukukçuları kullanarak, devirmeye çalıştılar, yine başaramadılar. Bu sefer PKK'yı öne çıkardılar. Kendi halkından nefret edenler, diğer yollarla hükumeti devirmeyi denediler. 'Ben sadece millete hesap veririm' diyen Erdoğan'ı yine deviremediler."


- "Teröristin cenazesine bir milletvekili nasıl katılabilir?"

Türkiye'de terörist cenazelerine katılan milletvekilleri olduğuna dikkati çeken Küçük, "Teröristin cenazesine bir milletvekili nasıl katılabilir? ABD'de olası bir patlamanın nedeni olan teröristin cenazesine milletvekili katılabilir mi? Canlı bombanın patlamasına sevinen insanlar, bu ülkeyi sevmeyenlerdir. Uluslararası medya 'devlet Kürtleri katlediyor' diye yayınlar yaparsa PKK da terörist faaliyetlerini sürdürür." diye konuştu.

Küçük, Türkiye'nin, gelecek üç yıl boyunca çok hızlı bir reform dönemine gireceğini vurgulayarak, "Türkiye, ekonomisini büyüttü, savunma sanayisini kendisi üretmeye başlattı. Köprü, havalimanı gibi vizyon projeleri bir bir hayata geçiriyor. Türkiye, artık 'dünyanın her yerinde benim de söz hakkım var' diyor. Türkiye'nin 20 yıl içinde en büyük 10 ülkeden biri olacağına inanıyorum." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.