Kocaeli

Kandıra'da "Fetih Buluşmaları" konferansı

10:04 26 Mayıs 2016
Kandıra'da "Fetih Buluşmaları" konferansı

Kandıra ilçesinde "Fetih Buluşmaları" konferansı düzenlendi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Hasan Davulcu, Turan Güneş Kültür Merkezi’ndeki konferansta kurum olarak öğrencilerin ufuklarının açılması adına etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

İstanbul’un fethinin 563. yıldönümü dolayısıyla ilçede konferans düzenlemeyi uygun gördüklerini ifade eden Davulcu, "Bu program da Peygamberimizin hadisinde verilen müjdeye nail olmak isteyen bir ümmetin, Fatih’in ve fethin ne demek olduğunu sizlere anlatacak." dedi.

Tarihçi yazar Talha Uğurluel de, Fatih’in daha sekiz yaşından itibaren fethi hedeflediğini ve haritalar üzerinde çalıştığını dile getirdi.

"Fatih’i büyük yapan yaptıkları değil, yapmayı hedefledikleriydi" diyen Uğurluel, şöyle devam etti:

"Fatih yaptıklarıyla değil hayal ettikleriyle büyük bir adamdı. Sizlerde aynanın karşısına geçip 'benim hedefim ne' diye kendinize sorun, hedefler koyun. Fatih, 49 yaşında vefat ettiğinde ideallerinin tamamını yapamadı belki. Allah ondan razı olsun. Fatih’in yapamadıklarını Allah bizlere yapmayı nasip etsin."

Türk Halk Müziği Sanatçısı Esat Kabaklı’nın, türkülerini seslendirdiği etkinliğe Kandıra Belediye Başkanı Ünal Köken, Kredi ve Yurtlar Kurumu Kocaeli İl Müdürü Nedim Arslan, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.