Kocaeli

Kocaeli'den Mardin'e arzak ve giysi yardımı

13:03 15 Haziran 2016
Kocaeli'den Mardin'e arzak ve giysi yardımı

AK Parti Kocaeli İl Başkanlığı tarafından Mardin'e erzak ve giysi yardımı gönderilecek.

AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, düzenlediği basın toplantısında, AK Parti Genel Merkezi'nin terör olayları sırasında sıkıntı yaşayan 9 ili, 9 farklı şehirle kardeş yaptığını belirterek, bu kapsamda Kocaeli'nin de Mardin ile kardeş şehir olduğunu söyledi.

Mardin'e kardeş şehir olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ve yardım çalışmalarında büyük bir mesafe aldıklarını dile getiren Ceyhan, "25 Haziran Cumartesi günü yaklaşık 100 kişilik heyetle Mardin'e gideceğiz. Toplayabildiğimiz erzakları, ayakkabı, kıyafet ve olursa en azından orada sınava girmiş çocuklara bisiklet vermek istiyoruz." diye konuştu.

Ceyhan, Kocaeli'nin dostluğunu, kardeşlik elini bu zor zamanlarında Mardin'e göstermek istediklerini vurgulayarak, "Esas önemli olanın bizim oraya gidip kardeşlerimizle bu zor zamanlarda onlara sarılmak, onlara bu zor durumlarda 'Siz nasıl devletin yanında olduysanız biz de sizin yanındayız' demek adına gidip ramazan ayında böyle bir organizasyon yapacağız. Bu organizasyonlara ramazandan sonrada devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Kocaeli Mardinliler Derneği Başkanı Necmettin Kaya da Güneydoğu'nun incisi olan Mardin'in terörle anılmasından rahatsızlık duyduklarını ifade ederek, ülkeyi bölmek isteyen güçleri lanetlediklerini dile getirdi.

Her zaman devletin yanında olduklarını vurgulayan Kaya, "Terörün ne ırkı var ne de dini var. Terör bir insanlık suçu olduğu gibi emellerine Bizanslıların intikamını almak için yola çıkmış vatan hainlerini içine katarak Türkiye'yi bölmeye çalışmak için Güneydoğuyu seçmişlerdir. İnşallah emellerine ulaşamayacakları gibi kazdıkları çukurlarda kendileri boğulacaklar." değerlendirmesinde bulundu.

Marmara Mardinliler Dernek başkanı Fehmi Güneri ise yardımlardan dolayı AK Parti Kocaeli teşkilatına teşekkür etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.