Kocaeli

İzmit'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü

11:10 28 Haziran 2016
İzmit'in kurtuluşunun 95. yıl dönümü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, İzmit'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, Türk milletinin bağımsızlığa olan inancının ve tutkusunun 95 yıl önce İzmit'e de tezahür ettiğini belirtti.

Türk milletinin Kurtuluş Savaşı'nda tarihin en zor dönemlerinden birini yaşadığını anımsatan Güzeloğlu, "Aziz milletimiz, örnek bir özgürlük destanına imza atarak, ordusuyla tek yürek, tek vücut olmanın verdiği güçle eşine az rastlanır bir kahramanlık örneği sergileyerek, hürriyetine sahip çıkmış ve ülkemizin her köşesinde şanlı bayrağımızı dalgalandırmıştır" ifadelerini kullandı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde başlatılan milli mücadelenin başarıya ulaşmasıyla, Anadolu'nun her karış toprağı gibi İzmit'in de yeniden özgürlüğüne kavuştuğunu bildiren Güzeloğlu, mesajında şunları kaydetti:

"Bu amaç uğruna kanlarını döken, canlarını veren kahraman aziz şehitlerimiz, vatan size minnettardır. Huzurlarınızda saygı ile eğiliyor, kanlarınız ile yazdığınız bu destanı sonsuza kadar koruyacağımıza söz veriyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle bağımsızlığımızı ve özgürlüğümüzü bize yeniden kazandıran ve kurduğu Cumhuriyet ile Türk Milleti'nin kaderini değiştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi rahmet, şükran ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin Kurtuluş Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.