Kocaeli

Sanayi üretimi ve cari açık verilerinin yansımaları

15:33 14 Temmuz 2016
Sanayi üretimi ve cari açık verilerinin yansımaları

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,6 artmasının, sanayicinin tekrar yatırım kararı aldığını gösterdiğini belirterek, "Yatırımların işareti olan sermaye malı üretiminin mayıs ayında toparlanıyor olmasını ekonomimiz adına umut verici buluyoruz." ifadesini kullandı.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, sanayi üretimindeki artışın doğal olduğunu bildirdi.

Sanayinin alt sektörlerine bakıldığında imalat sanayinde kayda değer artış olduğunu ifade eden Zeytinoğlu, "Ana sanayi grupları içinde en yüksek artış sermaye malı imalatında gerçekleşti. Yatırımların işareti olan sermaye malı üretiminin mayıs ayında toparlanıyor olmasını ekonomimiz adına umut verici buluyoruz." görüşünü belirtti.

Zeytinoğlu, motorlu kara taşıtı, treyler ve yarı treyler imalatındaki artışın, iç talepteki canlanmadan kaynaklandığını düşündüklerini vurguladı.

- Cari açık rakamları

Cari açığın 27 milyar 249 milyon dolar ile yaklaşık son 6 yılın en düşük düzeyine inmesini de değerlendiren Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Yıllık cari açığımızın azalmaya devam ettiğini memnuniyetle görüyoruz. Beklentimiz de bu yöndeydi. Tabi mayıs ayı turizm gelirlerinin hız kazanmaya başladığı aydır. Rusya ile ilişkilerimizin normalleşmesi turizm gelirlerimize olumlu katkı sağlayacaktır, ancak bu yansıma birkaç ayı alabilir. Ülkemizin siyasi kararlarını çok önemsiyor ve destekliyoruz. Önümüzdeki dönemde ülkemizin istikrara ve bunun yansıması olarak yabancı yatırıma ihtiyacı var."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.