Kocaeli

Kocaeli Valiliği'nden bayram tedbirleri

11:34 08 Eylül 2016
Kocaeli Valiliği'nden bayram tedbirleri

Kocaeli'de, vatandaşların Kurban Bayramı'nı huzur ve güven içerisinde geçirebilmeleri için mevcut emniyet ve trafik tedbirlerine ilave olarak tedbirler alınacağını bildirdi.

Kocaeli Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca, sorumluluk bölgelerinde, umuma açık eğlence ve istirahat yerlerinde denetime ağırlık verileceği kaydedildi.

Otoyol, D-100 ve D-130 yolunda trafik denetimlerinin artırılacağı, kurallara aykırı hareket eden sürücülerle ilgili cezai ve idari işlem yapılacağı ifade edilen açıklamada, "Bayram öncesi alışveriş yapanların hırsızlık, kapkaç, yankesicilik gibi yasadışı faaliyetlerle mağdur olmasını önlemek maksadıyla resmi ve sivil ekipler görevlendirilecektir. Otoyol, D-100, D-130 ve Kandıra yolunda trafiğin aksamadan yürütülmesi için Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca gerekli önlemler alınacaktır." denildi.

Açıklamada, şunlara yer verildi:

"İl Sağlık Müdürlüğü acil servis hizmetlerine önem vermek suretiyle, nöbet hizmetlerinin aksamaması için gerekli tedbirleri alacaktır. Hastane ve diğer sağlık birimlerinde hizmetlerin kesintisiz yürütülmesi için personel planlaması yapılacaktır. 112 Acil Servis hizmeti aksatılmadan yürütülecektir. Nöbetçi eczaneler belirlenerek ilan edilmesi sağlanacaktır. Belediyelerce kurban kesim yerleri oluşturulacak, kesim yerleri dışında yapılabilecek kurban kesimleri nedeniyle görüntü kirliliğine meydan verilmemesi için gerekli ilave tedbirler her birim tarafından ayrıca alınacak, vatandaşlarımız bu konuda görsel ve yazılı medya aracılığı ile bilgilendirilecektir. Zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştıracaktır. Kaymakamlıklar da belirtilen hususlarla ilgili benzer tedbirleri alacak ve uygulayacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.