Kocaeli

FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

17:09 09 Eylül 2016
FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin soruşturma

Kocaeli'de Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında eski Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nusret İlker Çolak ile eski belediye personelinin de aralarında olduğu 7 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince gözaltına alınan eski KOÜ Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çolak, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin 5 eski personeli ile Dilovası Belediyesinin bir eski çalışanının emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Zanlılar, sağlık kontrolünün ardından geniş güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi.

- "Cumhurbaşkanı Yüce Divanda Nasıl Yargılanır" başlıklı tezin danışmanlığını yapmış

Şüphelilerden Çolak'ın, FETÖ'nün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandığı, bilgisayarında ''fişleme'' amacıyla oluşturulan çok sayıda doküman ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in konuşmalarının yer aldığı CD'ler bulunduğu öğrenildi.

Darbe girişiminin ardından tutuklanan 30'a yakın subay, hakim ve savcının yüksek lisans ve doktora tez danışmanlığını yapan Çolak'ın, "Cumhurbaşkanı Yüce Divanda Nasıl Yargılanır" başlıklı yüksek lisans tezinin de danışmanı olduğu belirtildi.

Ayrıca, Çolak'ın evinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmaları montajlanarak oluşturulan ses kayıtları bulunduğu kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.