Kocaeli

Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

16:57 17 Ekim 2016
Karaosmanoğlu, Suriyeli öğrencilerle buluştu

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 620 Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü Darıca Geçici Eğitim Merkezi'ni ziyaret etti.

Okula girişte Suriyeli öğrenciler tarafından Türk bayraklarıyla karşılanan Karaosmanoğlu, sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet etti.

Karaosmanoğlu, burada yaptığı konuşmada, Suriye'de barış döneminin geleceğini umut ettiklerini belirterek, Suriyelilerin burada kendilerini yabancı hissetmemesini istedi.

Acıların paylaşılarak azaldığını ifade eden Karaosmanoğlu, "Suriyeli çocukları yavrularımız ve torunlarımız olarak gördük. Onlar sokakta kalmamalıydılar ve hayata iyi hazırlanmaları gerekiyordu. Sağlıklı ve iyi bir nesil olarak Suriyeli öğrencilerin burada yetiştirilmesini istiyoruz. Bu çocukları öyle başarılı yetiştirelim ki ilerleyen zamanda Suriye'nin kurtuluşuna öncülük yapsınlar. Bu öğrenciler arasından Suriye'ye büyük hizmet edecek gençler yetişecek." şeklinde konuştu.

Karaosmanoğlu, merkezden mezun olan bir Suriyeli öğrencinin Konya'da Tıp Fakültesi'ni kazandığını öğrendiğini anlatarak, öğrenciler arasından daha çok başarılı çocuklar çıkacağını bildirdi.

Suriyeli öğretmen Linda Hacoğlu da 15 Temmuz'da kendilerinin de sokağa çıkarak demokrasi nöbetlerine katıldığını belirterek, "Bu bayrak sadece Türkiye bayrağı değil, tüm Müslümanların ve bütün dünya mazlumlarının bayrağı oldu. Bize kucak açan herkesten Allah razı olsun." ifadesini kullandı.

Okulda, 15 Temmuz darbe girişiminin anlatıldığı ve şehitlerin yad edildiği bir köşe de yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.