Kocaeli

Kocaeli'de telefonla dolandırıcılık iddiası

11:27 04 Kasım 2016
Kocaeli'de telefonla dolandırıcılık iddiası

Kocaeli'de telefonla ulaştıkları vatandaşları dolandırdıkları belirlenen 2 kadın, suçüstü yakalandı.

Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Kocaeli'de yaşayan bir vatandaşı arayarak kendilerini polis olarak tanıtan İ.Ö. ve D.D'nin "Üzerine çok sayıda telefon hattı ve bankalardan adına hesaplar açılmış, bu hesaplar üzerinden de terör örgütlerine para aktarılıyor, şahısların yakalanması ve hesaplarındaki paraları çekerek seri numaraları alınması için bize teslim etmen gerekiyor." dediği belirtildi.

Dolandırılmak istendiğini anlayan vatandaşın durumu bildirmesi üzerine harekete geçen polis ekiplerinin, 3 bin 700 lirayı almaya gelen İ.Ö. ile D.D'yi suçüstü yakaladığı aktarılan açıklamada, şüpheli 2 kadının başka vatandaşları da dolandırdığının belirlendiği belirtildi.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Derince ilçesinde ikamet eden vatandaşımızı telefon ile arayarak kendisini 'polis' olarak tanıtan şüpheli şahıs tarafından adının FETÖ terör örgütüne karıştığı ve bu şahıslara operasyon yapmak için paraya ihtiyaç olduğunu söyleyerek aynı şekilde müştekinin ikametine gittikleri ve elden 30 bin lira değerinde ziynet eşyalarını ve bin 350 lira nakit para aldıkları, Başiskele ilçesinde ikamet eden yaşlı bir vatandaşımızdan ise aynı yöntemle elden 12 bin 500 lira aldıkları, Derince ilçesinde ikamet eden bayan vatandaşımızdan da 7 bin 500 lira ve 5 bin lira değerinde ziynet eşyasının bulunduğu poşeti evinin yakınında park halindeki aracın yanına bıraktırarak, dolandırıcılık olaylarını gerçekleştirdikleri tespit edildi."

Açıklamada, Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince gözaltına alınan İ.Ö. ile D.D'nin çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı bildirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.