Kocaeli

Engelliler Haftası

15:29 09 Mayıs 2017
Engelliler Haftası

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, güçlü, kalkınmış ve hedefine kararlı adımlarla yürüyen bir ülkede, tüm vatandaşların imkan ile fırsatlardan eşit şekilde yararlanmasının kaçınılmaz bir gereklilik olduğunu kaydetti.

Engelli vatandaşların yaşama sevinçlerini kaybetmeden, üretken, aktif bireyler olarak toplumsal hayatta rol üstlenmelerini sağlayacak düzenlemelerin hayata geçirilmesinin öneminden bahseden Güzeloğlu, bunun çağdaş bir kamu yönetiminin ve sosyal devletin temel görevlerinden olduğunu vurguladı.

Güzeloğlu, engelli vatandaşların toplumsal hayatta varlık göstermelerinin ve kendilerine yer bulmalarının, tüm toplumu zenginleştireceğini anlatarak, toplum içerisinde önemli bir nüfusu oluşturan engelli vatandaşların, eğitim, sağlık ve sosyal haklardan yeterince yararlanmalarının devletin önemli hedeflerinden olduğunu bildirdi.

Güzeloğlu, mesajında, şunları kaydetti:

"Devletimiz, bu kapsamda sosyal devlet olmanın da bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılmalarını, huzur ve refah içinde yaşamlarını sürdürebilmeleri için yapmış olduğu yasal düzenlemelerle, 'Evde bakım ücreti, çalışamayacak durumda olan, iş bulamayan engellilere aylık bağlanması, özel eğitim ihtiyacı olan tüm engelli vatandaşlarımızın özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinden ücretsiz yararlanması, kendi namına çalışan engellilere ve bakıma muhtaç engelli çocuğu olan annelere erken emeklilik imkanı, kamuda ve özel sektörde iş imkanı ile engelli gençlere özürlü seçme sınavı' gerçekleştirerek, pozitif ayrımcılık sağlanmıştır. Toplum olarak engelli vatandaşlarımızın, toplumla bütünleşmelerini, iş gücüne katılabilmelerini, hayat standartlarını yükseltmelerini hedefleyen çalışmalara büyük bir içtenlikle destek vermeliyiz. İnanıyorum ki her düzeyde yapılan bu çalışmalar neticesinde olumlu sonuçlar ortaya çıkacak, vazgeçilmezlerimiz olan engelli vatandaşlarımız, özgüvenli bireyler olarak üreten, spordan sanata, yönetimden ticarete, sosyal hayatın bütün alanlarında aktif biçimde daha çok yer alacaklardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.