Kocaeli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

12:05 18 Mayıs 2017
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Vali Hasan Basri Güzeloğlu, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı" dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı, genci ve yaşlısıyla birlik ve dayanışma içinde gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkışının Türk milletinin varlığını güçlendiren, umutlarını canlandıran, kaderini değiştiren ve yolunu aydınlatan tarihi bir adım olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, Samsun'da alevlenen özgürlük ateşinin Anadolu'nun dört bir tarafına umut ışığı olduğunu bildirdi.

Bu günün Türk milletinin yokluklar ve imkansızlıklar içinde, tükenmeyen gücünü, kudretini tüm dünyaya ispatladığı, gür sesi ile yankılar uyandırdığı önemli bir gün olduğunu vurgulayan Güzeloğlu, "Bu yönüyle 19 Mayıs, bağımsızlığımız adına bir dönüm noktası olmuş, Kurtuluş Savaşı, Cumhuriyet'in ilanı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin tarih sahnesinde güçlü bir biçimde yerini almasının yolunu açmıştır. İstiklal mücadelesinin başlangıcını simgeleyen 19 Mayıs'ın aynı zamanda Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, gençlerimize duyduğumuz güvenin ve onlara düşen büyük sorumluluğun da göstergesidir." ifadelerini kullandı.

Vali Güzeloğlu, mesajında, şunları kaydetti:

"Geleceğimizin teminatı, varlığımızın garantisi sevgili gençler, bu emaneti korumak, daha da yüceltmek, muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşımak için sizler çok çalışmalısınız. Sizlerin, ideallerinin peşinden kararlılıkla giden, vatanını seven, ahlaklı, öz güvenli bireyler olarak yetişmeniz en büyük arzumuzdur. Varlığınız ve dinamizminiz ülkemize değer katmaktadır. Doğru ve kararlı adımlarla Türkiye'yi geleceğe taşıyacağınıza yürekten inanıyorum. Büyük bedeller ödenerek, güçlükler içinde kurulan Cumhuriyetimizi korumak, yeni eserlerle güçlendirmek en önemli göreviniz ve idealiniz olmalıdır. Türk gençleri olarak, çalışmalarınız, duyarlılığınız ve kararlılığınızla atalarımızın sizlere duyduğu güvene layık olacağınıza inanıyoruz. Sizleri seviyor, sizlere güveniyor ve sizlerle gurur duyuyoruz. Bu vatan, bu bayrak ve bu bayram sizindir ve sizlere emanettir."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.