Kocaeli

Dünya Çevre Günü

11:10 04 Haziran 2017
Dünya Çevre Günü

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Toplumun her geçen gün artan çevre bilincinin kendilerini gelecek adına umutlu kıldığını ifade eden Güzeloğlu, sivil toplum kuruluşları, medya, kamu kurum ve kuruluşları ile meslek odalarının bu yöndeki girişimlerinin memnuniyet verici olduğunu bildirdi.

Güzeloğlu, hedeflerinin kenti "Yaşanabilir Çevre ve Marka Şehirler" anlayışı içerisinde geleceğe taşımak olduğunu dile getirerek, "Bizim gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli şey, yaşanabilir bir dünyadır. Herkes sağlıklı, dengeli bir doğal çevrede yaşama hakkına sahiptir. Hepimizin çevre bilinci konusunda zihinlerimize kazıması gereken nokta ise insanoğlunun var olduğu sürece yaşamını devam ettirebilmek için doğaya ihtiyaç duymasıdır. Bu konuda her ferdin çevreci olma ve üzerine düşen görevi yapma mecburiyeti bulunmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Güzeloğlu, şunları kaydetti:

"Cennet ülkemizin çok özel ve güzel köşelerinden biri olan ve eşsiz yapısal özellikleri bulunan Kocaeli, Kartepe eteklerinin temiz havası, yemyeşil bitki örtüsü, iğne oyası kıyıları ve masmavi Karadeniz'i ile dünyanın ve ülkemizin yaşamak istenilen kentlerinin başında yer almaktadır. Ağaçlandırmada Türkiye'ye örnek olan Kocaeli, Orman ve Su İşleri Bakanlığından 'Ağaçlandırma Beratı' alarak değerini daha da artırmıştır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.