Kocaeli

Kocaeli'de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

16:26 07 Haziran 2017
Kocaeli'de başarılı öğrenciler ödüllendirildi

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı'nda (TEOG) bütün soruları doğru cevaplayan 365 öğrenciyi ödüllendirdi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerin Türkiye'nin en büyük güvencesi olduğunu vurguladı.

Bir ülkenin kalkınmasının ve gelişmesinin eğitilmiş nitelikli, öz güveni yüksek gençler ve bireylerle olacağını belirten Güzeloğlu, "Bilgi çağında bilgiyi tüketen değil, bilgiyi üreten, akıllı ürünleri kullanan değil, onların yazılımlarını yazan ve teknolojisini geliştiren bireyler olmalısınız. Bu büyük milletin onurlu bir bireyi olarak ülkemizi ve bu kutlu milleti yarınlara ve daha gelişmiş, kalkınmış hedeflere taşıyan bireyler olarak yetişmenizi sağlamalıyız. Bu hepimiz için ortak bir sevda vazgeçilmez bir hedef ve şüphesiz geri dönülmez bir amaçtır." ifadelerini kullandı.

Kocaeli'nin Türkiye'nin gelişmesine, kalkınmasına, ilerlemesine koyduğu büyük katkıların yanında, beşeri insan gücünde sosyal kalkınmanın belirleyicisi olan yetişmiş insan gücüyle de örnek bir kent olduğunu ifade eden Güzeloğlu, şöyle konuştu:

"Bu 3 yıla sığan dönüşüm sürecini 3 kelimeyle tanımlarsak, önce inandık, sonra çalıştık ve hamdolsun başardık. Çok uzun zamanlar, çok özel çalışmalar sizlere dokunan ve sizlerin değişimini sağlayacak çok farklı yaklaşımlar gerçekleştirildi. Tüm bunların hepsi sizin kuşağınızın daha iyi yetişmesi içindir. Eğitimde 3 temel hedefi şiar edindik. Bunlardan birincisi başarı sürekli ve sürdürülebilir olmalıdır. Tüm göstergelerimizde bunu gerçekleştirdik. 2014 yılından itibaren Kocaeli eğitimin bütün alanlarında yükselen bir ivmeyi ve sürdürülebilir bir başarıyı yakaladı. İkincisi başarı ilin geneline yayılacak, tüm ilçeler bu başarının paydaşı ve hedefi olacaktır. 12 ilçemizde de başarı açık ve net şekilde paylaşılıyor ve tüm okullarda hissediliyor. Üçüncüsü milli eğitimde bu başarının sağlanmasında özellikle geçmiş yıllardan gelinen bir algıyla eğitimde özel okullara mahsus bir başarının sağlanması değil, devlet okullarının tüm okullarıyla birlikte başarılı olmasını amaçladık. Şu an Kandıra'dan Kartepe'ye kadar her yerden şampiyonlar çıktı. Sizler sadece bu sınavın başarısı ile değil, hayatın her alanındaki duruşunuzla, sahip olduğunuz değerlerle, özgüvenle hayata dokunmak, mutlu olmak ve mutlu etmekle değerlendiriliyorsunuz. Sizler, bu ilin ve bu ülkenin gücü, zenginliği ve geleceğisiniz. Her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyor şu anda bu salonda bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyduğum çok değerli anneleri, babaları tebrik ediyorum. Tüm öğretmen kardeşlerimizi de tebrik ediyorum."

Daha sonra sınavda bütün soruları doğru cevaplayan 365 öğrenciye hediyeleri verildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.